Vi provkör nya Audi TTS: "Den är otroligt fin att köra"

Audi TT har blivit snyggare, lättare och roligare. John Argelander provkör nya TTS med 310 hästkrafter, fyrhjulsdrift och dubbelkopplingslåda i Spanien. "En riktig smilbandstöjare", säger han.

John Argelander provkör nya Audi TTS i Spanien. Hela provkörningen kan du läsa i auto motor & sport 21/2014.

Audi börjar snart sälja tredje generationen TT, och sportmodellen TTS släpps samtidigt. John Argelander åkte till Spanien för att provköra.

Hej John! Du är i Marbella och kör nya Audi TT. Berätta!

"Det stämmer, har spenderat eftermiddagen bakom ratten i nya Audi TTS, en riktigt trevlig bil med 310 hästar, S tronic-låda och fyrhjulsdrift."

Hur är den att köra?

"Otroligt fin. Välbalanserat chassi, känslig styrning och ordentligt kraftfull motor gör TTS till en riktig smilbandstöjare på kurviga vägar, som de jag kört idag. Motorn är en turbofyra på två liter, så effektuttaget är ansenligt. Den morrar friskt, och det "bruppar" högljutt vid uppväxlingar. Underhållande, och ett klart steg i rätt riktning jämfört med förra TT-generationen. Den här bilen är genuint kul att köra!"

"Sedan är hela förarmiljön omarbetad på den här bilen jämfört med i föregångaren. Instrumenteringen är helt digital och man sköter i stort sett allt via MMI-reglaget eller knappar på ratten. Jag har inte hunnit utforska det så mycket, men jag kan säga att grafiken är riktigt fin och systemet känns ganska intuitivt direkt från start."

Det låter inte som att du lider, direkt?

"Haha! Nej, men i morgon blir det ännu bättre! Då ska vi köra TTS på Ascari-banan några mil härifrån. Hur bilen beter sig under hård press, det får ni veta i provkörningsartikeln som kommer i auto motor & sport nr 21!"

Läs också: Audi TT – lite snyggare och lite snålare
Begagnat: Audi TT – första mot andra generationen
Officiell: Här är nya Audi TT Offroad Concept

All respekt åt Audi – nya TT verkar bli en hit!
273
52
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.