Officiell: Nya Volvo XC90 R-Design

Volvo Cars har nu släppt de första bilderna på R-Design-versionen av nya XC90. R-Design riktar sig enligt Volvo till alla som älskar bilkörning och personlig, uttrycksfull design. Vad tycker du - signalerar designen detta?

Officiell: Nya Volvo XC90 R-Design

R-Design riktar sig särskilt till dem som älskar bilkörning och personlig, uttrycksfull design. Varje enskild R-Design-detalj har utformats för att bidra till det individualistiska och sofistikerade uttryck dessa kunder eftersträvar, säger Alain Visser, försäljningschef på Volvo Car Group.

Exteriört bjuder R-Design-versionen på ett antal utmärkande detaljer; grillen, frontspoilern, fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda slutrör, blanka takdetaljer och spegelkåpor i matt silver. Dessutom 20-tums eller 22-tums (tillval) R-Design-fälgar i aluminium.

Interiört ser vi sportstolar och ratt i perforerat läder tillsammans med R-Design-detaljer som växelspaksknopp, pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Dessutom ingår en unik fjärrkontroll.

Pekskärmen i mittkonsolen och den 12,3-tums förarskärmen har ett särskilt R-Design-tema. Kupékontrollsystemet är nästan helt fritt från knappar och representerar ett helt nytt sätt för föraren att hantera bilen på, med åtkomst till en rad olika internet- och molnbaserade produkter och tjänster.

R-Design är ett av valen i utbudet av inredningsnivåer. Huvudvalen är Kinetik (finns dock inte för XC90 i Sverige) och Momentum. Köparen kan också välja Inscription eller R-Design. Inscription-paketet, för de som vill ha en inredning med en lyxigare känsla, medan R-Design har ett tydligt sportig anslag.

Lanseringen av R-Design följer efter Volvos lansering av 1.927 individuellt numrerade XC90 i den så kallade First Edition-serien, som enbart såldes online och tog slut på 47 timmar.

Läs även

•  Volvo XC90 lever vidare som XC Classic

•  Så kan XC90 se ut som coupé 

• Nu säljs nya XC90 på Blocket - ännu dyrare

• Volvo XC90 officiell - alla uppgifter

Bak ser vi dubbla infällda slutrör och fälgarna är specialgjorda för R-Design.

R-Design känns igen på ett antal utmärkande detaljer; exempelvis grillen och frontspoilern.

Om jag köper Volvo XC90 får det bli R-Design.
644
214
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.