Massiv polisinsats i Stockholm – hundratals åkte fast

Polisen satte upp en stor kontroll på E4:an vid Västberga söder om Stockholm under 24 timmar. Resultatet blev hela 369 rapporterade bilförare – varav 84 blev av med körkortet.

Under torsdagen provade polisen i Stockholm en ny metod för att genomföra hastighetskontroller. Under 24 timmar, från klockan 7 på morgonen, fanns polisen på plats på E4:an vid Västberga strax söder om Stockholm. Detta är den mest olycksdrabbade platsen i Söderort, enligt statistik som polisen hänvisar till.

"Med denna polisinsats uppmärksammades bilister på sitt beteende i trafiken och vikten av att hålla hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten", skriver polisen på sin hemsida.

Resultatet av insatsen blev totalt 369 rapporterade bilförare. Av dem misstänks fyra för olovlig körning och hastighetsöverträdelse och en förare misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Fordonet togs i beslag.

En utländsk medborgare misstänks för rattfylleri och en annan förare misstänks för flera brott, bland annat grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Föraren är anhållen. Dessutom omhändertog polisen 83 körkort.

Läs också: 500 nya fartkameror sätts upp på farliga vägsträckor
Läs också: Hemmagjord fartkamera ska stoppa fortkörare

Redan under insatsens första tre timmar rapporterades 93 förare som körde för fort. Toppnoteringen var 125 km/h på vägen där 70-gräns gäller. Senare under kvällen stannade inte en förare när polisen gjorde stopptecken, utan krockade tre meter innan han skulle köra över polisens spikmatta. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri och för att ha kört för fort.

"Lyckligtvis skadades ingen allvarligt men en oskyldig medtrafikant drabbades av nacksmärtor och en förstörd bil", skriver Söderortspolisen på Facebook.

Även i Tyskland gjordes omfattande polisinsatser i något som kallades "Blitzmarathon". Totalt fanns 13.000 poliser ute på vägarna för att övervaka trafiken.

Tyck till: Vilken sportbil ska svenska polisen köpa in?
Läs också: BMW 5-serie bästa polisbilen – men Volvo XC70 är favorit

Jag tycker det är bra att polisen satsar på trafikövervakning.
399
158
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.