Ferrari får bakläxa – du kan bli inlåst i bagageutrymmet

Har du otur och fastnar i bagaget på en Ferrari 458 Italia kan det i värsta fall leda till döden, enligt amerikanska NHTSA, som nu återkallar modellen.
Annons

Det finns återkallelser, och så finns det återkallelser. Vid det har laget har General Motors tvingat miljontals bilägare tillbaka till verkstaden för att åtgärda olika typer av fel. Den senaste återkallelsen för Ferrari är inte riktigt lika omfångsrik.

Nu väljer den amerikanska myndigheten NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) att återkalla Ferrari 458 Italia och Spider – och motiveringen kan låta underlig.

I USA finns en lag som säger att alla bilar som tillverkats efter 2002 måste ha en särskild öppningsknapp för luckan på insidan i bagageutrymmet. Den ska synas i mörkret och den ska kunna hanteras av en treåring.

Anledningen är att en person som på något sätt blivit inlåst i bagageutrymmet ska kunna ta sig ut. Men detta fungerar inte i Ferrari 458 – och därför får den italienska biltillverkaren bakläxa av NHTSA.

”Om en person är inlåst i bakluckan och haken inte öppnar luckan, ökar risken för personskador och eventuellt dödsfall”, skriver NHTSA i motiveringen.

Läs också: Köpte 30 Rolls-Royce Phantom för 140 miljoner
Läs också: Bortglömd Porschemodell var en föregångare till Miata

Annons
Annons
Rulla till toppen