Opel återkallar för farligt fel: ”Kör inte din bil”

Ett allvarligt problem med styrningen gör att Opel tvingas återkalla tusentals bilar – och du ska inte köra din bil innan den inspekterats av en verkstad.
Annons

General Motors har återkallat miljontals bilar för olika typer av problem, och nu är det dags igen. Den här gången är det Opel och brittiska Vauxhall som drabbas.

8.000 exemplar av Opel Adam och Corsa som levererats efter maj 2014 måste tillbaka till verkstaden på grund av ett problem med styrningen. Enligt Opels pressmeddelande, ska de aktuella bilarna ”tillverkats med en felaktigt producerad rattstång som inte uppfyller specifikationen”.

”För att undvika varje risk ska dessa bilar inte köras innan de inspekterats”, skriver GM.

Problemet upptäcktes under en rutinkontroll i fabriken och enligt GM känner koncernen inte till några olyckor eller personskador som uppkommit på grund av problemet med styrningen.

Uppdatering 22.45: I Sverige omfattas 419 bilar av återkallelsen, men det är inte säkert att bilarna har detta fel, enligt Annicka Troedsson som är pr- och informationschef på Opel i Sverige.

Läs också: GM återkallar 3,4 miljoner bilar – totalt 20 miljoner i år
Läs också: Audi återkallar 70.000 TDI-bilar med bromsfel

Opel återkallar för farligt fel:
I Sverige är det 419 bilar som omfattas av återkallelsen.

Opels pressmeddelande, 27 september:

Brådskande säkerhetskontroll för ADAM och Corsa levererade sedan maj 2014

Rüsselsheim. Opel/Vauxhall vänder sig till kunder som har en ADAM eller nuvarande Corsa levererade sedan maj 2014. Totalt har cirka 8 000 av dessa fordon tillverkats med en felaktigt producerad rattstång som inte uppfyller specifikationen. För att undvika eventuella risker, bör dessa bilar inte köras innan inspektion är gjord av fordonet.

Opel/Vauxhall sätter alltid sina kunder i första rummet. Eftersom detta gäller deras säkerhet, vidtar företaget omedelbara åtgärder. Opel/Vauxhall kontaktar kunder via flera kanaler. Redan idag kan ägarna själva ta reda på om deras fordon påverkas av den här säkerhetsåtgärden genom att gå in på Opels nationella hemsida (opel.se i Sverige) alternativt opel.com och följa anvisningarna på webbplatsen. Om deras bil är påverkad kommer kunden också automatiskt att kontaktas av Opel/Vauxhall.

Företaget blev medveten om detta fel under en rutinmässig kvalitetskontroll på tillverkningsanläggningen. Företaget känner inte till någon olycka eller skada relaterad till detta fel.

Kunder som har ytterligare frågor kan få omedelbar hjälp under en hotline-nummer som kommer att postas på hemsidan inom kort.

Annons
Annons
Rulla till toppen