Porsche 918 Spyder fattar eld vid tankning – brinner upp

Något gick väldigt, väldigt fel när den här bilägaren skulle tanka sin Porsche 918 Spyder. Bilen – en av bara 918 tillverkade och värd kring sju–åtta miljoner kronor – blev helt övertänd och förstördes fullständigt. Branden skedde i Toronto, Kanada.

Den brand som startade på en bensinstation i Toronto, Kanada, i söndags har inte fått någon förklaring ännu. Men en förbipasserande, signaturen "David Jenkins", har publicerat ovanstående video på YouTube som visar den övertända Porsche 918 Spyder.

Det är alltså oklart om brandolyckan berodde på handhavandefel, fel på bensinpumpen, fel på bilen eller någon annan orsak. Av någon anledning fattade Porschen eld vid stationen och sedan gick elden inte att hejda. Bilen blev totalförstörd och en Porsche 918 Spyder kostar cirka sju–åtta miljoner kronor beroende på utförande.

Produktionen av Porsche 918 Spyder har pågått en tid och de första bilarna levererades till kund i våras. Endast 918 exemplar av Porsche 918 Spyder ska byggas och den bil som brann upp i Toronto tros vara den första, totalförstörda Porsche 918 Spyder. En prototypbil fattade eld under laddning sommaren 2013 och den stod då parkerad hemma hos en av Porsches tekniker. Någon förklaring till den eldsvådan gavs inte.

 

Missa inte denna läsning:

Zlatan kör Sveriges första Porsche 918 Spyder i Stockholm

 

Jag har varit med om en bilbrand.
37
167
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.