Biltjuvarna överger BMW – nu är det Volkswagen som gäller

Inbrotten i Volkswagen Passat och Golf ökar kraftigt, enligt försäkringsbolaget If, och det är en särskild utrustningsdetalj som lockar tjuvarna.

Biltjuvarna överger BMW – nu är det Volkswagen som gäller
Biltjuvarna riktar inte bara in sig på exklusiva lyxbilar längre. Försäkringsbolaget If har märkt av en kraftig ökning i antalet inbrottsärenden för Volkswagen Golf och Passat.

Tidigare har biltjuvarna riktat in sig på dyra modeller från bland andra BMW, Land Rover och Lexus, men nu verkar det istället som att Volkswagens modeller hamnat i fokus. 

Försäkringsbolaget If har märkt av en kraftig ökning av antalet inbrott i Volkswagen Golf och Passat, skriver Dagens Industri. För fyra år sedan låg skadekostnaden på 950.000 kronor, och den sista augusti i år var motsvarande kostnad uppe i 5,9 miljoner – och det är framför allt navigationssystemet som lockar tjuvarna.

"Navigatorn är tillvalsutrustning i de här modellerna och varje sån här stöld kostar oss 40.000–50.000 kronor. Vi har talat med märkesverkstäder och ska börja dna-märka alla Passat och Golf som kommit in för reparation efter ett inbrott. Vi ska också föreslå att VW-generalagenten i Södertälje börjar dna-märka alla nya Passat och Golf innan de levereras till kund", säger Britt-Marie Stafhammar, affärsutvecklare på If, till Dagens Industri.

Läs också: Biltjuvar attackerar skalstolarna i Audi RS 4
Läs också: Biltjuvar förbluffade över manuell växellåda
Läs också: Varning: Här är biltjuvarnas nya favorit

Jag tycker polisen och bilbranschen gör tillräckligt för att minska antalet stölder och inbrott.
32
969
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.