Biltjuvarna överger BMW – nu är det VW som gäller

Inbrotten i Volkswagen Passat och Golf ökar kraftigt, enligt försäkringsbolaget If, och det är en särskild utrustningsdetalj som lockar tjuvarna.
Annons

Tidigare har biltjuvarna riktat in sig på dyra modeller från bland andra BMW, Land Rover och Lexus, men nu verkar det istället som att Volkswagens modeller hamnat i fokus. 

Försäkringsbolaget If har märkt av en kraftig ökning av antalet inbrott i Volkswagen Golf och Passat, skriver Dagens Industri. För fyra år sedan låg skadekostnaden på 950.000 kronor, och den sista augusti i år var motsvarande kostnad uppe i 5,9 miljoner – och det är framför allt navigationssystemet som lockar tjuvarna.

”Navigatorn är tillvalsutrustning i de här modellerna och varje sån här stöld kostar oss 40.000–50.000 kronor. Vi har talat med märkesverkstäder och ska börja dna-märka alla Passat och Golf som kommit in för reparation efter ett inbrott. Vi ska också föreslå att VW-generalagenten i Södertälje börjar dna-märka alla nya Passat och Golf innan de levereras till kund”, säger Britt-Marie Stafhammar, affärsutvecklare på If, till Dagens Industri.

Läs också: Biltjuvar attackerar skalstolarna i Audi RS 4
Läs också: Biltjuvar förbluffade över manuell växellåda
Läs också: Varning: Här är biltjuvarnas nya favorit

Annons
Annons
Rulla till toppen