ams-tv: Bilarna du kan göra klipp på – och Ternströms pinsamma misstag

Nu kan det sägas – Peter Ternström var torsk på en dyr Ferrariratt och fick betala priset. I senaste avsnittet ams-tv pratar vi också om Bränslebluffen och Örebro Race Day, och vi nördar ner oss i en ny raceklocka från svenska Halda.

Det är fredag och det firar vi med ett nytt avsnitt av ams-tv, där auto motor & sport-redaktionen diskuterar veckans hetaste nyhetsämnen. Peter Ternström, Joakim Dyredand och Alrik Söderlind tittar bland annat närmare på Örebro Race Day, där Marcus Ericsson körde F1-bil inför tusentals nyfikna åskådare.

"Han är extremt viktig för ungdomar som får se en ny idol. Sedan tänker de att 'det där ska bli jag, jag ska köra Formel 1'. Och så börjar de med att köra gokart", säger Joakim Dyredand.

Läs också: Här laddar Ternström på – mitt i centrala Örebro

Vi gör också en uppdatering med Bränslebluffen, som blev en snackis i förra avsnittet av ams-tv.

"Enligt tillverkarna har utsläppen minskat med 25 procent, men när vi räknar visar det sig att utsläppen minskat med bara tre gram! Ingenting har hänt!", säger Alrik Söderlind, som istället föreslår att alla nya bilar ska köras ett varv på Nürburgring.

Det skulle innebära att bilarna blir snålare vid full belastning, men också att bilarna blir lättare och att bilarna får smart bromskraftåtervinning och elmotorer som används vid acceleration.

I senaste numret skriver vi om bilmärken som har tveksam image, men där varumärket är på väg upp. Där har du chansen att göra klipp.

Ett av bilvärldens absolut starkaste varumärken är Ferrari, och det fick Peter Ternström själv känna på. Han köpte en snygg – men svindyr – Ferrariratt på flygplatsen i Málaga.

"Lite överförfriskad gick jag in och såg den här ratten för 2.800 euro", säger Peter Ternström som ändå lyckades pruta ned ratten till 2.200 euro.

"Jag var så glad att jag hade en äkta 250 GTO-ratt! Jag hade den under tv:n."

Men sedan visade det sig att exakt samma ratt gick att köpa på nätet, med en Alfa Romeo- eller Abarth-logotyp för 150 euro plus italiensk moms.

"Det här är så pinsamt...", säger Peter Ternström.

Förra avsnittet: Bränslebluffen och BMW:s framhjulsdrivna familjebuss


Mycket kul läsning i senaste numret!

● Test av tio friktionsdäck
● Smarta köp för både hjärta och plånbok– och köpen du ska undvika
● Vi kör Porsche 918 Spyder mot LaFerrari och Bugatti Veyron
● Begagnatduell: Bästa BMW 3-serien. Två generationer, en vinnare.
● Test av tre småsuvar med personlighet. Ska du köpa Kia Soul, Opel Mokka eller Skoda Yeti?
● Bränslebluffen del 2. Bli inte lurad!
● Höstens viktigaste nyheter. Toppar och floppar från Parissalongen.

Köp tidningen direkt här på sajten

Jag tycker märkets image är viktigt när jag köper ny bil.
111
41
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.