Polisen varnar för ligor som skickar falska fortkörningsböter

Polisen varnar för ligor som skickar ut fejkade fakturor på tusentals kronor och det är relativt enkelt att gå på bluffen. Har du semestrat i Serbien eller Estland ligger du i farozonen.

Får du en faktura på fortkörningsböter i brevlådan gäller det att se upp – den kan vara falsk. Polisen går nu ut med en varning på Facebook om fejkade fortkörningsböter.

"Just nu anmäls mängder med falska böteskrav från öststater gällande fortkörning. Det är främst personer som turistat i Serbien som drabbats, men även Estland förekommer i vissa fall", skriver polisen.

På fakturan finns ofta en suddig bild på bilen, där registreringsskylten kan ha suddats ut, och det går varken att se föraren eller platsen. Om du vet med dig att kravet är felaktigt kan du bestrida fakturan och polisanmäla företaget.

Just nu cirkulerar en av alla bluffakturor på Facebook. Den kommer från Euro Assistance Collection OÜ och beloppet är 3.900 kronor.

"De har registrerat ett antal svenska registreringsskyltar i de här länderna under sommaren, semestertid. Och sedan skickar man ut påståenden om att turisterna har kört för fort på vissa sträckor", säger Magnus Lindegren, chef vid Göteborgspolisens bedrägerirotel till GT.

Läs också: Biltjuvarna överger BMW – nu är det VW som gäller
Läs också: Se upp med ny bluffsajt: Fordonspris.com

Jag har råkat ut för en bluffaktura av något slag.
56
203
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.