Ovanlig Ferrarimodell förstörd i allvarlig olycka

Föraren till en Ferrari F50 tappade kontrollen över bilen och färden slutade i en lyktstolpe. Bilen byggdes bara i 349 exemplar och är idag värd omkring tio miljoner kronor.
Annons

Dåliga nyheter – särskilt om du är Ferrarientusiast: en F50 var involverad i en allvarlig olycka på en stor väg i närheten av den brittiska racebanan Silverstone under onsdagmorgonen, skriver The Telegraph.

Ingen person ska ha skadats men med tanke på att bilen bara byggdes i 349 exemplar och är värd ungefär tio miljoner kronor är detta en av Storbritanniens dyraste singelolyckor någonsin.

Vittnen till olyckan säger att föraren tappat kontrollen över bilen efter att ha kört in på en tvåfilig väg, och träffade en lyktstolpe.

Det återstår att se om reparationen av denna Ferrari F50 blir den dyraste någonsin i Storbritannien. Det något tveksamma rekordet innehas av skådespelaren och bilentusiasten Rowan Atkinson, mest känd för sin rollfigur Mr Bean. Andra gången Rowan Atkinson krockade sin McLaren F1, 2011, blev det riktigt dyrbart. Olyckan skedde utanför Peterborough och Atkinson kraschade bilen ordentligt. Själv klarade han sig med knas i axeln, trots att bilen fattade eld

Kostnaden som drabbar försäkringsbolaget landade på 910.000 brittiska pund. Det är omkring tio miljoner kronor, eller lika mycket som fyra nya Bentley Continental GT, och tre gånger mer än det tidigare rekordet för dyraste bilreparationen i Storbritannien. Det tog verkstaden fyra veckor för att beräkna kostnaderna för jobbet, och ett år att utföra själva arbetet.

 

Läs också: De 10 bästa räddningarna på Nürburgring

Annons
Annons
Rulla till toppen