Nya Porsche 911 GT3 RS avslöjad – som modellbil

Då har det hänt igen, biltillverkaren lyckas hålla nya modellen hemlig men istället läcker den ut som modellbil. Den här gången är det nya Porsche 911 GT3 RS som dykt upp på nätet och vi kan hur den breddas, får ventilerade framskärmar och en jättelik bakvinge.

Porsche 911 GT3 RS

Det ser ut som en modellbil som borde förbli hemlig ytterligare några månader. Men nu kan vi se fler detaljer på nya Porsche 911 GT3 RS. Foto: Autogespot.nl

Det är sajten Autogespot.nl som delar med sig av en bild som Porsche inte skulle vilja se på nätet. Av allt att döma är det en modellbil som borde förbli hemlig ytterligare några månader men nu kan vi se fler detaljer på nya Porsche 911 GT3 RS.

De testbilar som snurrat runt på Nürburgring har haft några märkliga "hål" på framskärmarnas ovankant, men på modellbilen ser vi att det är någon typ av ventilation från hjulhuset. Kanske för att ventilera bort värme från hjulhusen, eller så finns det någon aerodynamisk finess med att släppa ut luften just där.

Nya Porsche 911 GT3 RS får en bredd som påminner mycket om racemodellen RSR och det lär bli den bredaste spårvidden vi någonsin sett på en 911:a. Boxersexan får ingen turbohjälp men toppeffekten lär ändå hamna en bit över 500 hk, sjustegade automatlådan PDK blir enda alternativet – precis som hos "vanliga" GT3. Luftintagen i bakskärmarnas framkant påminner om 911 Turbo men är luftintag till motorn.

Som vi kan se på modellbilen blir det samma rejäla bakvinge som vi sett på bilarna som snurrat runt Nürburgring. Något baksäte ska de blivande ägarna till Porsche 911 GT3 RS inte hoppas på, istället sitter där tvärstöttorna till skyddsburen. Längst bak hittar vi två centralt placerade avgasrör.

När Porsche väljer att presentera Porsche 911 GT3 RS vet vi inte, men sannolikt är det inte långt kvar nu när man dessutom har modellbilen redo. Priset för Porsche 911 GT3 RS är också okänt men eftersom det förra gången blev ett prispåslag på cirka 20 procent jämfört med 911 GT3 lär det bli ungefär samma den här gången – räkna med cirka 1,7 miljoner kronor.

 

Källa:

Autogespot.nl – "Dit is de Porsche 991 GT3 RS in de kleur Java Orange"

 

Missa inte den här läsningen:

PROV: Huldt kör Porsche 911 GT3 Cup

 

Porsche 911 GT3 RS är en bil som jag verkligen ser fram emot – min 911-favorit!
149
36
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.