Trimma din tjänstebil utan att tappa nybilsgarantin

Nu kan du trimma din tjänstebil utan att bli av med nybilsgarantin. Vi har testat och resultatet är riktigt bra. " Om du sitter i lunchrummet och har 20 hästkrafter mer än din kollega – det är jäkligt viktiga grejer!", säger Kenneth Forslund, som är ansvarig för BMW M Performance i Norden, och skrattar.
Annons

Trimma din tjänstebil utan att tappa nybilsgarantin
Kenneth Forslund märker av ett stort intresse för BMW:s trimkit bland tjänstebilister.

Att trimma sin bil var ovanligt för bara några år sedan, och gjordes främst av insatta bilentusiaster. Men nu har försäljningen av trimchip exploderat – med en enkel uppdatering lovar tillverkarna både mer effekt, bättre körbarhet och lägre förbrukning.

Tidigare fanns trimchip bara på eftermarknaden men numera går det att trimma sin bil även hos vissa biltillverkare. Vi testade fyra trimchip från KCR, BSR, Polestar och BMW M Performance i nummer 16/2014 och i senaste numret tittar vi närmare på BMW:s egna trimkit.

BMW siktar bland annat på tjänstebilister med M Performance-kiten. BMW 320d har som standard 184 hästkrafter och 380 Nm, men med trimkitet får du 200 hästkrafter och 420 Nm för 11.200 kronor. Trimkitet finns också för flera andra modeller, bland andra BMW 520d, där du får samma ökning av effekten och vridmomentet för 12.050 kronor.

Läs också: Grattis tjänstebilister, så här billigt har det aldrig varit!
Läs också: Många kan tänka sig en laddhybrid som tjänstebil

”I och med att garantierna är kvar kan man nästan se det som att vi har två BMW 320d, en med 184 hästkrafter och en med 200. Idag finns ett stort intresse från tjänstebilsförare”, säger Kenneth Forslund, som är ansvarig för BMW M Performance i Norden.

”Om du sitter i lunchrummet och har 20 hästkrafter mer än din kollega – det är jäkligt viktiga grejer!”, säger han och skrattar.

I fallet med BMW 320d byter BMW ut laddluftkylaren, styrboxen och programvaran och du måste själv besiktiga om bilen för 600 kronor.

Vi har testkört BMW 435i Coupé och BMW X5 xDrive30d både med och utan trimkit, för att känna på och mäta skillnaden. Resultatet kan du läsa i senaste numret, som du kan köpa i butik eller direkt här på nätet.

Läs också: Vi provkör nya Volkswagen Passat: ”Ett riktigt expresslok”
Läs också: Vi provkör Ford Mondeo – är detta klassens nya kung?

Trimma din tjänstebil utan att tappa nybilsgarantin
Annons
Annons
Rulla till toppen