Nya Land Rover Defender går grönt ljus – lanseras 2016

Land Rover har nu spikat designen för nästa generation Defender, som ska bli bäst i världen både på och vid sidan om vägen. Premiär blir förmodligen 2016, enligt uppgifter till Autocar.

Nya Land Rover Defender går grönt ljus – lanseras 2016
Konceptbilarna DC100 och DC100 Sport från 2011 visar hur nästa generation Defender kan se ut.

Att ersätta Land Rover Defender är inget enkelt uppdrag. Den ikoniska terrängklassikern har sålts sedan 1940-talet och när den nu ska ersättas måste den förstås bli modernare, utan att tappa den unika karaktären.

Land Rover har redan visat upp hur nästa Defender skulle kunna se ut i form av DC100 Concept, och avslöjat att den får mycket ny teknik. Bland annat ett ekolod från båtvärlden och utfällbara dubbar. Nu släpper Land Rover en del nya detaljer om projektet.

Under sommaren fick designen grönt ljus av Land Rover-ledningen, skriver Autocar, och det innebär att modellen förmodligen dyker upp som färdig produktionsmodell under sommaren 2016.

Nästa Land Rover Defender bygger på en ny aluminiumstruktur som ger bättre vridstyvhet och lägre vikt än dagens modell. Förmodligen hamnar Jaguar- och Land Rover-koncernens nya fyrcylindriga motorer under huven. De kallas Ingenium och lanseras nu i Jaguar XE.

Land Rover ska använda automatlådor från ZF med åtta eller nio växlar, och det är okänt om Land Rover Defender får någon manuell låda.

En del kritiker menar att den klassiska Defendern nu förlorar sin särställning på marknaden, med lyxdetaljer som automatlåda och en betydligt mer påkostad interiör än i dagens modell. Men Land Rover hävdar att nästa Defender ska ha mekanisk pålitlighet och offroadkapacitet i världsklass.

Läs också: Land Rover Defender – född på nytt
Läs också: Land Rover Defender blir fullspäckad med teknik
Läs också: Land Rover Defender med eldrift – sista rycket?

Jag tycker Land Rover gör rätt som byter ut Defender mot en bekvämare och modernare version.
353
162
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.