Spyker nära konkurs – kan bli vräkta av hyresvärd

Spykers ekonomiska bekymmer förvärras. Sedan i början på året har man inte betalt hyran och hyresvärden har nu fått domstolsbeslut på att verkställa en vräkning från fastigheten. Men enligt Spykers vd Victor Muller är det ingen fara, inom några dagar ska skulderna vara betalda.

Spyker nära konkurs – kan bli vräkta av hyresvärd
Domstolsbeslutet är ännu ett tecken på att Spyker närmar sig en konkurs. I somras var stora delar av företaget på väg att auktioneras ut för att betala uteblivna skatteskulder.

Eftersom hyran för 2014 uteblivit gick hyresvärden till domstol för att kräva ut sina pengar från sportbilstillverkaren Spyker N.V. Domstolen har gett klartecken och Spyker kan vräkas, dessutom måste man betala den uteblivna hyran på 152.000 euro (närmare 1,5 miljoner kronor).

Domstolsbeslutet är ännu ett tecken på att Spyker närmar sig en konkurs. I somras var stora delar av företaget på väg att auktioneras ut för att betala uteblivna skatteskulder, men i sista stund nåddes en uppgörelse med myndigheterna. Det ryktas också att Spyker inte betalat några löner i väntan på att nytt kapital. För att starta produktionen av Spyker B6 Venator och B6 Venator Spyder har man till exempel erbjudit kommande bilägare en kombination av förskottsbetalning och nyemission.

I ett uttalande till amerikanska sajten Jalopnik kommenterar Spykers vd Victor Muller situationen: "Vi förväntar oss nytt kapital inom några dagar och då ska vi betala hyresvärden. Vi kan stanna kvar eller flytta till en annan fastighet som vi äger, i vilket fall klarar vi oss fint.

 

Missa inte denna läsning:

Victor Mullers stämning mot GM avslogs – igen

 

Det här är bara en tillfällig svacka för Spyker. Snart är skulderna betalda och produktionen igång igen.
18
160
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.