Se duellen: Lastbil vs Koenigsegg på Knutstorp

Volvo slår på stort i reklamfilmen för lastbilen FH med dubbelkoppling – Koenigsegg One:1 utmanas runt Ring Knutstorp. Vem vinner?
Annons

Volvo Lastvagnar har valt ett lite annorlunda sätt att visa fördelarna med dubbelkopplingslådan I-Shift. I förra veckan fick vi veta att en åtta ton tung Volvo FH skulle utmanas av världens kanske fetaste superbil just nu: Koenigsegg One:1.

Nu har filmen publicerats och vi kan se den brittiske motorjournalisten och racingprofilen Tiff Needell bakom ratten uppe i FH-hytten. Han ska köra ett varv på Ring Knutstorp snabbare än Koenigseggföraren kan köra två varv. Resultatet är jämnare än du tror…

Volvo skryter om att dubbelkopplingslådan I-Shift bygger på sportbilsteknik och för att visa det används alltså den kuperade Knutstorpsbanan.

”Det låter kanske som en annorlunda miljö för en tung lastbil, men faktum är att dubbelkopplingen i I-Shift Dual Clutch är som mest användbar just vid förhållanden som kräver många växlingar. Växellådans mjuka växlingar förbättrar körbarheten enormt”, säger Jeff Bird, chef för pressens testkörningar på Volvo Lastvagnar.

”När Volvo Lastvagnar utmanade oss att tävla var det omöjligt för oss att tacka nej. Vi är alltid öppna för det oväntade och vad är mer oväntat än en megabil som tävlar mot en tung lastbil på en racebana?”, säger Christian von Koenigsegg.

Klicka igång filmen här ovan för att se hur det går. För dig som är nyfiken finns också några ”bakom kulisserna”-filmer här nedan.

Läs också: Volvo gör reklam för lastbil med nya Koenigsegg One:1
Läs också: Van Damme går ned i ”Epic Split” för Volvo
Läs också: Koenigsegg One:1 – här är första provturen
Läs också: Koenigsegg One:1 – nu är den äntligen officiell

Annons
Annons
Rulla till toppen