Nu gör lyxbilsmärket Maybach comeback

Lyxlimpan Maybach bara försvann i finanskrisens spår men nu bekräftar Mercedes att man tänker relansera det anrika lyxbilsmärket. Redan i december är den här.

Man tar en Mercedes S600, förlänger den och monterar in extra lyxutrustning – simsalabim så har man en Mercedes-Maybach S600. Om en månad börjar Mercedes relansera sin lyxversion av S-Klass.

Maybach skapades av Wilhelm Maybach 1909 som delvis arbetade tillsammans med Gottlieb Daimler och låg bakom flera tidiga Mercedesmodeller. Så småningom blev det flygmotorer, motorer till tanks samt lyxbilar innan märket försvann efter andra världskriget.

I modern tid väcktes märket till liv av Mercedes som lanserade lyxbilarna Maybach 57 och Maybach 62 i början av detta sekel. Produktionen planerades till tvåtusen bilar årligen men försäljningen gick trögt och märket lades officiellt ner 2009.

Nu bekräftar Mercedes att namnet Maybach ska få återuppstå igen och Mercedes ska bygga (minst) en modell med och använda nya S-Klass som bas.

En Mercedes-Maybach blir då en extra lyxutrustad samt förlängd bil med dubbelturboladdad, sexliters V12-motor från AMG – på gissningvis drygt 600 hästkrafter.

Nya Mercedes-Maybach S600 kommer att visas på olika bilsalonger den närmsta tiden och Mercedes tänker lansera bilen som konkurrent till Bentley Flying Spur eller Rolls Royce Gost.

Den nya lyxbilen får extra långa bakdörrar och inredningen lär naturligtvis få gott om träpaneler samt kläs med finaste läder plus förses med all upptänklig utrustning.

Lanseringen inleds i december och i planeringen finns flera varianter, bland dem en något kortare Mercedes-Maybach S500 som får en AMG-trimmad version av Mercdes biturbo-V8.

Ytterligare en variant på temat blir Mercedes-Maybach S500 4Matic med V6-motor som är tänkt att lanseras på den kinesiska marknaden. Om det blir någon hybridversion av Maybach är däremot mer oklart i nuläget

Så såg den ut, Maybach 62, innan Mercedes i finanskrisens spår lade ner tillverkningen av Maybach. Nu kommer märkets tillbaka, som den lyxigaste av alla Mercedes S-Klass.

Hoppas det går bättre för Maybach den här gången
345
79
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.