Volkswagens nya fyrcylindriga superdiesel ger 272 hk – stark som V6

Innebär de nya miljökraven att dieselmotorerna blir trötta och tråkiga? Nej, inte om vi får tro Volkswagen som nu visar upp en vidareutvecklad version av sin fyrcylindriga EA288 dieselmotor. Toppeffekten är 200 kW jämnt, eller 272 hk, samtidigt som förbrukningen och utsläppen minskat med 14 procent. Det innebär att VW:s nya dieselfyra är lika kraftfull som deras senaste 3,0-liters V6-diesel.

Här är första bilden på Volkswagens nya "superdiesel", en fyrcylindrig motor med toppeffekt på V6-nivå.

Här är första bilden på Volkswagens nya "superdiesel", en fyrcylindrig motor med toppeffekt på V6-nivå. Ändå drar motorn 14 procent mindre än den 240 hk starka "sportdieseln" som finns med som alternativ till nya generationen Passat.

När nya generationen Volkswagen Passat snart rullar ut till handlarna får den ett nytt motoralternativ – fyrcylindriga 2,0-liters TDI BiTurbo. Fyrhjuldriften 4Motion är standard för denna TDI BiTurbo och det kan nog behövas eftersom toppeffekten är 240 hk och 500 Nm.

Men Volkswagen stannar inte vid denna effektnivå utan vill nu visa vart man är på väg genom att visa upp en vidareutvecklad version av dieselmotorn EA288 BiTurbo. Motorn är inte klar för serieproduktion riktigt ännu men presenteras på ett teknikseminarium i Wolfsburg. Toppeffekten är höjd till 200 kW jämnt, alltså 272 hk. Vridmomentet vill man inte riktigt avslöja ännu men det lär ligga någonstans i närheten av den uppdaterade 3,0 TDI V6 dieseln med 272 hk, alltså runt 600 Nm.

Trots den ökade toppeffekten ska den nya dieselmotorn minska sin förbrukning med 14 procent jämfört med nuvarande 2,0 TDI BiTurbo. Förbättringarna har uppnåtts med hjälp av en elektriskt styrd tvåstegs turboaggregat och ett ökat insprutningstryck på 2.500 bar. En av fördelarna med den nya motorn är att man uppnår "V6-effekt" även i en fyrcylindrig motor som monteras på tvären, exempelvis i den nya MQB-plattformen som används till allt fler modeller inom VW Group.

En sådan här dieselmotor skulle jag vilja ha i min nästa Volkswagen-modell!
789
104
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.