Spion: Bugatti testkör efterträdaren till Veyron

Med ratt från Volkswagen Polo och mycket hemlig testutrustning ombord testkör Bugatti just nu en prototyp av nästa generation Veyron i Sydeuropa. Lanseringen av bilen, som antagligen döps till Chiron, är planerad till 2016.

På utsidan ser det mesta ut som på en "vanlig Veyron" och det är också själva tanken. Men under skalet finns teknik från ersättaren Chiron, som lanseras 2016.

Vad blir nästa steg efter Bugatti Veyron? Att lansera en efterträdare till toppfartsbilen är verkligen inte enkelt men nu har vår spionfotograf fångat en testmula på bild, och under skalet provkörs tekniken som dyker upp i nästa Veyron.

Förmodligen väljer Bugatti att döpa bilen till Chiron när den lanseras 2016. Testbilen befann sig i södra Europa och bjuder på en rolig detalj: ratten kommer från Volkswagen och har ett "GTI"-emblem längst ned – den skulle alltså kunna komma från exempelvis Polo GTI. Om inte annat visar det att VW-ingenjörerna har humor...

Testbilen har mängder med testutrustning ombord vilket syns på bilderna. Baktill finns nya luftkanaler och en underlig stötfångare. För att Bugatti ska fortsätta utmana Koenigsegg och de andra superbilstillverkarna om toppfartsrekordet behövs mer kraft och ryktet säger att vi kan förvänta oss mellan 1.400 och 1.500 hästkrafter.

Foto: Hartmut Klawonn/SB-Medien

Läs också: Efterföljaren till Bugatti Veyron blir ännu snabbare
Läs också: Bugatti Veyron kör nästan 400 km/h på allmän väg

Läs också: Mystisk Bugatti Veyron – testar hybridteknik?

Läs också: Mystisk Bugatti Veyron – testar hybridteknik?
Läs också: Bugatti Veyron kör nästan 400 km/h på allmän väg
Läs också: Efterföljaren till Bugatti Veyron blir ännu snabbare

Jag tycker det är helt rätt av Bugatti att fortsätta satsa på hög toppfart och mer effekt.
293
103
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.