James Bond kör Aston Martin DB10 i nya filmen Spectre

James Bond får en ny tjänstebil i filmen Spectre som har premiär i oktober 2015. Aston Martin visar upp nya DB10, som ger en förhandsvisning av ersättaren till dagens DB9.

Det börjar så sakta närma sig premiär för nästa Bondfilm, den 24:e i ordningen. Den ska heta Spectre och precis som tidigare ska superspionen köra Aston Martin.

Men det blir inte vilken Aston Martin som helst. Bara tio exemplar ska byggas av den nya modellen Aston Martin DB10 och förmodligen kommer samtliga användas för filminspelningarna.

"Hoppas inte James Bond förstör allihop", twittrar Aston Martin-chefen Andy Palmer.

Läs också: Brutalt sätt att transportera tre Aston Martin
Läs också: Aston Martin Lagonda – som du inte kan köpa

Aston Martin DB10 visar upp ett delvis nytt designspråk som också hamnar på fler produktionsmodeller framöver, med start 2016. Först ut med det nya designspråket blir ersättaren till dagens Aston Martin DB9 som får en ny aluminiumarkitektur för att spara vikt och motorer som kommer från Mercedes-AMG.

Under en biljakt i centrala Rom ska dock Daniel Craig överge sin Aston Martin för en Fiat 500, skriver Sky News.

Under torsdagen kom också nyheten att nio specialanpassade bilar har stulits från inspelningarna av den nya Bondfilmen. Det handlar om fem Range Rover Sport och fyra andra bilar som totalt är värda 7,5 miljoner kronor, skriver Wirtschaftswoche.

Filmpremiär för Spectre blir i oktober 2015.

Läs också: Peugeots reklamfilm får James Bond att blekna
Läs också: Aston Martin överger V12-motorer – köper AMG-V8

Jag tycker det passar James Bond perfekt för att köra Aston Martin.
526
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.