Efter en timme – Dodge Challenger SRT Hellcat blev totalskrot

Bilderna på den första totalskrotade Dodge Challenger SRT Hellcat har nått oss från Colorado, USA. Med 717 hk under huven krävs det en viss varsamhet med högerfoten, något som den nyblivna ägaren saknade – bara en timme efter leverans körde han av vägen och in i ett träd.

Dodge Challenger SRT Hellcat totalskrot

Dodge Challenger SRT Hellcat har en toppfart på över 300 km/h och hade det gått fortare så hade nog personskaderna blivit mycket värre – kanske dödliga.

I början på veckan kom betyget fem stjärnor från amerikanska NHTSA efter att man krocktestat nya Dodge Challenger. Den moderna muskelbilen har därmed en ovanligt hög krocksäkerhet för sitt segment, något som en bilägare i Colorado ska vara väldigt tacksam för.

Bara en timme efter att ägaren till den här Dodge Challenger SRT Hellcat fått sin bil levererad av bilhandlaren "Pro Chrysler Dodge Jeep Ram" i Northglenn körde han av i en kurva och totalskrotade muskelbilen mot ett träd. När Dodge Challenger SRT Hellcat lanserades för motorpressen för några veckor sedan blev det en del skador, men olyckan i Colorado är den första där en SRT Hellcat blivit helt förstörd.

På den amerikanska sajten StreetLegalTV.com finns det mer information kring olycka, bilder från bilskroten och även bilder från olycksplatsen. Av hjulspåren att döma har föraren antingen grovt missbedömt den annalkande kurvan eller fått hjulspinn och inte kunnat häva sladden – hur som helst stannade färden mot en mindre trädallé.

Enligt de uppgifter som framkom under lördagen har både föraren och passageraren klarat sig med mindre skador. Eftersom de första Dodge Challenger SRT Hellcat som levererats hittills ofta sålts till överpris – ibland 15.000–20.000 dollar över listpriset – så är det inte bara förarens stolthet som skadats. Försäkringsbolaget lär inte betala en krona över listpriset på 60.990 dollar och vi får verkligen hoppas att ägaren hann teckna en försäkring, med tanke på det snabba förloppet.

Att skrota sin nya bil efter bara en timme är nog lite av ett rekord (kanske finns det de som "lyckats" ännu snabbare?) med föraren i Colorado är inte ensam om att ha svårigheter med mycket effekt. För en knapp månad sedan kunde vi rapportera om en McLaren P1 i Dallas – med ett snittpris kring elva miljoner kronor – som skrotades efter bara ett dygn (klicka för att läsa mer).

 

Missa inte denna läsning:

Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat får 717 hästkrafter

717-hästars Dodge Charger SRT Hellcat avtäckt!

 

Alla bilar med mer än 500 hk borde förbjudas!
75
550
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.