Har du undrat hur jultomten hinner med – här är svaret

Hur kan jultomten hinna med att dela ut alla julklappar under ett dygn? Svårt att förstå, men det handlar förstås om snabbhet och efter att ha sett den här videon vet vi precis hur det går till. Svenskbyggda "Snow Monster" fixar uppdraget till jultomten. Skruva upp ljudet och njut!

Vi vet att jultomten har två intensiva dygn kring 24–25 december. I Europa delas julklapparna som regel ut på julafton – alltså den 24 december – medan man i Nordamerika stoppar ner alla julklapparna natten till juldagen, vilket får barnen att rusa ner på morgonen 25 december.

Icke desto mindre är det ett tufft jobb att dela ut alla julklapparna under så kort tid. Hur är det ens möjligt? Leveranserna måste gå blixtrande snabbt, det förstår man, men hur går det till? Svaret på dessa frågor har ni i videon ovan.

Det är Lars Erik Lindberg och kompisarna i dragracingteamet Lindberg Bros som byggt den speciella släden. En 454 Chevrolet bigblock V8 matas av en Littlefield 8:71 kompressor och dubbla Holley 750-förgasare. Drivbanden kommer från Arctic Cat Lynx och som ni ser är det inga problem att drifta med vridmomentet. Som ni ser kan bröderna Lindberg skoja, men titta på videon nedan så får ni en uppfattning om hur seriösa de är när det är allvar på strippen. 

 

Missa inte denna läsning:

Honda hjälper jultomten med en ny släde

 

Äntligen lite V8-vrål, utan ljuddämpare och annat trams!
72
3
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.