De 7 bästa räddningarna på Nürburgring

Nürburgring kan vara lockande – men också livsfarligt. Med hjärtat i halsgropen undviker de här förarna en riktigt allvarlig olycka på "det gröna helvetet". Här är ett gäng lyckliga förare som hade änglavakt.

Svajigt värre

Motorcyklister lever extra farligt på Ringen – de är ju helt oskyddade. Med en optimistisk ingångsfart hamnar den här föraren i gruset på exakt samma ställe som Suzuki Swift Sport-föraren här ovanför.

Andas...!

Det går riktigt snabbt när den här BMW-föraren får sladd och hamnar på snedden, för att sedan med låsta hjul närma sig räcket oroväckande snabbt.

Extremt ESP-fritt

Antisladdsystem var verkligen inte påtänkt när första generationen Volkswagen Golf lanserades, och det får den här föraren erfara. Men efter att föraren hämtat andan kan färden gå vidare.

Otur i regnet

Att spinna en Ferrair 458 Italia är en mardröm – och här är det riktigt nära. Regnet gör säkert sitt till för att få bilen på fel kurs. Återigen i samma luriga kurva som de båda räddningarna här ovan.

Sladd med rallykänsla

En liten sladd blir till en retursladd och till slut har Nissan 350Z-föraren råkat ut för en ganska ordentlig piruett. Men efter en snabb backmanöver går resan vidare.

Nästan närkontakt

Det är inte många centimeter som skiljer denna BMW 3-serie från räcket men föraren lyckas ändå hålla sig borta. Vi undrar hur tankarna går i förarens huvud sekunderna efter snurren...

Fram och tillbaka och sedan vidare...

Här går det först åt ena hållet, och sedan åt andra... Vi vet inte om det är kunskap och erfarenhet eller bara ren tur, men föraren lyckas hålla sig borta från räckena och kan gasa vidare.


Läs också: Koenigsegg kraschar på Ringen – två till sjukhus
Läs också: Volvo 240 fyller år – 10 roliga fakta om klassikern
Läs också: 10 fakta som får dig att drömma om en Alfa Romeo 4C

Trots alla olyckor tycker jag det är bra att allmänhetens åkning på Nürburgring finns kvar.
1108
127
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.