Sveriges roligaste bilannonser

Vi som jagar begagnad bil har nog alla stött på en och annan märklig annons på Blocket. Här är en underbar samling av både bra och roliga annonser från "Best of Blocket".

När man letar begagnad bil finns det annonser som får en att höja på ögonbrynen. Texten kan vara halsbrytande felaktig, och skriven av någon som uppenbarligen inte alls har några kunskaper om bilar. I andra änden finns det de som mycket skickligt utnyttjar det begränsade formatet till att presentera riktigt bra historier.

En trend vi sett de senaste åren är att lägga ut "hämndannonser" på Blocket. Ganska nya men krånglande bilar – som inte åtgärdats trots otaliga verkstadsbesök – säljs för ett riktigt lågt pris. Annonstexten är ofta fylld av en lång uppräkning av alla fel som uppstått. Bilägaren är helt uppenbart inte alls nöjd med varken modellen, bilhandlaren eller verkstaden. Den här typen av "reklam" uppskattas förstås inte av biltillverkarna då annonserna ofta får stor uppmärksamhet. 

Och sen har vi de alltid lika roliga "särskrivarna". Säljer man kassaapparater är det inte lyckligt om det står "kassa apparater". Eller kaffemaskinen som kan skumma mjölken och beskrivs som en "skum maskin".

Alla de här lustigheterna är samlade på entusiastsajten "Best of Blocket". Här har vi plockat ut några av de roligaste bilannonserna och precis som "Best of Blocket" vill vi understryka att detta är autentiska annonser.


Drömmer du om en husbil? Då är det här en mardröm...

Husbil Mercedes 508 "Big Sluggo"

Drömmarna om en husbil är starka, för många. Men i det här fallet skulle köparen undersökt sitt objekt lite mera noggrant.

Bilen kostade 25.000 kronor men motorn rasade redan på premiärturen och det kostade ytterligare 25.000 att fixa. Batterierna till bodelen får ingen laddning, besiktningen slog ner på bromsarna, bilen toppar bara 75 km/h och oljeförbrukningen är stor.

På plussidan hittar vi dock fördelar som att framdäcken är nya. Och den kreativa lackeringen gör att man snabbt hittar sin husbil på ställplatsen. Något för den händige?

Du känner en oerhörd lust att sätta igång med ett nytt bilprojekt? En Opel Manta A med tom kaross och "en del rostlagning klar"? Mums?

En klassiker som de flesta nog har sett. "Krockade i morse, står kvar i diket. Splitter nya sommardäck. Snabb affär i diket." Ett fynd? Har vi förstått historien rätt så blev verkligen bilen såld också! Klicka på bilden för att se annonsen.

Foto: Polisen
"Bilden är tagen av polisen vid en fartkamera för några veckor sedan vilket kan intyga att bilen uppenbarligen var pigg i motorn innan kamremmen gick av."

Här är HON!
"Utrustad med 5 växlar fram och 1 bakåt. Hon har även extra utrustning såsom taklucka, överdragsklädsel, askkopp och ett glatt humör. En tur med henne gör gott i kropp och själ." Klicka för att läsa annonsen.

OBS – köpes.
"Om du som säljare har hjärta att tänka dig tanken att två totalt okunniga ungdomar ska ta hand om din stackars gamla bil så får du gärna läsa vidare, men... om du har någon som helt empati för bilar, så klicka genast vidare!"

Tillverkningsår:
"Byggdes på den tiden då saker byggdes för att hålla.
Karossen är förmodligen byggd av tysk pansar och nedsmälta riddarrustningar."

Blocket-annons Best of Blocket

Volvo V70, endast körd i tjänsten. Men vilken typ av tjänst - Säpo, kanske? Klicka på bilden för att läsa annonsen från Blocket.se.

Blocket-annons Best of Blocket

"Säljer nu min Volvo. Lungt körd. Svart skinnkavaj." Tyvärr vet vi inte hur det gick med den här försäljningen men priset 3.000 kronor är ju inte allt för avskräckande.

Blocket-annons Best of Blocket

"Bilen säljs som reservdelsbil. Går att reparera relativt enkelt. Bilen har gått runt på taket i väldigt låg hastighet ..." Nu verkar det som om Volvo blivit överrepresenterade, men det är ju ett väldigt vanligt märke i Sverige.

Blocket-annons Best of Blocket

Äntligen ett annat märke än Volvo. Enligt texten är det en Audi, men vi har lite svårt att avgöra detta då samtliga sex bilder visar en snöhög. Men enligt texten är det en bil som aldrig är vinterkörd och endast har förvarats i värmegarage...

Blocket-annons Best of Blocket

En Subaru till salu och som ett av de starkaste argumenten, styrkt med bildbevis, framhålls att bilen har plats för 120 kilo köttfärs. Vem behöver 120 kilo köttfärs? Vad har bilen fraktat i övrigt? Frågorna är många...

Så här roligt har jag inte haft sedan svärmor halkade på en isfläck och körde ner sin egen brevlåda.
946
380