Mercedes Business Lounge – Minigarkernas nya lyxbil

Moskvaborna lider av stadens ständiga trafikkaos. Många tar helg redan på torsdag för att slippa fredagskaoset. Andra tar med sig kontoret på vägen. En ny typ av minibussar byggs nu för att kunna jobba på vägen. Brabus har byggt den mest exklusiva.

Mercedes Business Lounge – Minigarkernas nya lyxbil

Moskva är nästan konstant lamslaget av trafiken. Trafikstockningarna varar ofta fyra-fem timmar. 20 procent av stadens invånare spenderar minst tre timmar om dagen i trafikkaos. 

Moskvaborna försöker nu desperat hitta lösningar. En del tar helg redan på torsdag och börjar jobba igen på söndag. Andra tar med sig kontoret på vägen. En ny typ av minibussar byggs därför i allt större omfattning för att förtvivlade storstadsbor ska kunna jobba samtidigt man rör sig långsamt, mycket långsamt.

Brabus, som specialiserat sig på eftermarknadsförbättringar av lyxbilar (främst effektökningar i Mercedes), har modifierat skåpbilar och minibussar till rullande kontor i flera år sedan de insett att trafiken i världens huvudstäder ökar explosionsartat. "Folk kan nu använda tiden till att arbeta istället", Sven Gramm, PR-chef på Brabus.

Brabus senaste mobila lyxkontor är "Business Lounge", och är en trimmad skåpbil, Mercedes-Benz Sprinter, med trägolv, fyra (fullt lutningsbara) lädersäten, en 42-tums LCD-skärm, kylskåp, kaffebryggare, ett tak bestående av 2.700 färg LED-lampor (avsedda för att se ut som natthimlen) och inbyggd PlayStation 4. 

Brabus Business Lounger är inte billig, den kostar 300.000-600.000 dollar (cirka 2,3-4,7 miljoner kronor) beroende på utrustningsnivå.

Vem är det då som köper dessa kringströvande kontor? Faktiskt är inte Moskvas oligarker. Istället är det "minigarkerna", snäppet under oligarkerna, de som fortfarande vill tjäna mer pengar.
"De stora killarna inte åker inte runt i Moskva", säger en icke namngiven "minigark". "De sitter i sina plyschstolar i herrgårdar och på yachter och behöver inte oroa sig för Moskvas trafik."

Kontor i bilen, det skulle jag vilja ha.
388
128
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.