BMW visar M4 med laserstrålkastare – vad tycks?

BMW visar upp en M4 med laserljus på prylmässan CES i Las Vegas. Tanken är att den här tekniken ska komma till allt fler modeller inom kort.

BMW visar M4 med laserstrålkastare – vad tycks?
Laserljus ger BMW M4 en annorlunda profil och betydligt bättre ljus. Räckvidden för helljuset är på 600 meter, enligt BMW.

BMW har redan visat upp i8 med laserstrålkastare och nu är det också dags för M4 att få ta del av laserbehandlingen. På CES-mässan visar BMW upp M4 Concept Iconic Lights som visar hur bilen skulle kunna se ut med laserljus.

OLED-ljusen i fronten är bara 1,4 millimeter tjocka. Även baktill finns OLED-ljus där de olika segmenten går att aktivera individuellt. Det betyder att BMW kan skapa olika animationer och ljuseffekter – exempelvis ett särskilt ljusläge när bilen är ställd i sportläge.

Laserljuset ger ett helljus med räckvidd på 600 meter och det finns ett inbyggt system för att mötande bilister inte ska bli bländade. BMW avslöjar inte när den här typen av laserstrålkastare kan komma till M-modellerna, men enligt uppgift blir det förmodligen 2016.

Läs också: Så funkar BMW:s nya laserljus med adaptiv ljusbild
Läs också: BMW slår Audi på fingrarna – först med laserstrålkastare

Jag tycker laserljus ser riktigt bra ut på BMW M4.
561
19
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.