President Putin förbjuder transpersoner att köra bil

Vi har på senare år blivit överösta med vansinniga filmer från den ryska trafiken. Filmer som med all tydlighet visar att Ryssland behöver förbättra sin trafiksäkerhet. Ett problem, erkänner presidenten. Vladimir Putin kommer därför förbjuda transpersoner (!) att köra bil...

Ryssland dras med extremt höga siffror för trafikolyckor och ska införa en ny lag för att "stävja" dessa. Men frågan är om det är trafikolyckorna Putin vill stävja. Lagen innebär nämligen i korthet att ryssar med "mentala störningar" ska förbjudas körkort, och i denna kategori ingår transpersoner.

Nyheten om nya ryska lagen baseras på ett dokument, undertecknat av Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev, med en lista över sjukdomar som diskvalificerar människor från att köra bil. Denna lista är baserad på världshälsoorganisationens (WHO) så kallade diagnosmanual ICD-10

WHO:s lista är kritiserad för att den klassificerar könsidentitet som en psykisk diagnos, och det finns förslag på att den ska revideras. En brist som alltså den mycket hbtq-fientlige Putin nu passar på att utnyttja. 

För dig som till äventyrs inte sett hur det går till i den ryska trafiken, bjuder vi på några godbitar nedan. Varsågoda att ta del av det ryska vansinnet.

Läs även:
• Putins ryskbyggda limousine får V12-motor från Porsche
• Bernie Ecclestone hyllar Putin: "En trevlig kille"
• Ryssland kan stoppa bilimport som svar på sanktionerDummare lag får man leta efter!
251
107
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.