Porsche Cayenne Turbo S fixar Nürburgring på 7:59

Porsche Cayenne Turbo S är starkare och betydligt snabbare runt Ringen än konkurrenten Range Rover Sport SVR. Nykomlingen visades upp på Detroitsalongen och börjar säljas senare under året.

Porsche Cayenne Turbo S fixar Nürburgring på 7:59
Porsche Cayenne Turbo S får keramiska bromsar, aktivt chassi och ett torque vectoring-system som standard. För köpare som vill ha ett lite roligare avgasljud finns ett sportavgassystem att köpa till.

Land Rover har nyligen visat upp den nya SVR-versionen av Range Rover Sport, märkets starkaste modell någonsin som fixar Nürburgring på 8:14. Men innan den ens börjat säljas kommer konkurrenten Porsche Cayenne i ny, och snabbare, upplaga.

På bilsalongen i Detroit visar Porsche upp nya Cayenne Turbo S med en dubbelturbo-V8 på 570 hästkrafter och 800 Nm. Accelerationen till 100 km/h klaras av på 4,1 sekunder, trots tjänstevikten på över två ton.

Men det är varvtiden på Nürburgring som verkligen sätter Range Rover Sport SVR på plats: Cayenne Turbo S fixar Ringen på 7:59, hela 15 sekunder snabbare än konkurrenten.

Säljstart för Porsche Cayenne Turbo S blir under andra kvartalet 2015.

Läs också: Range Rover Sport SVR officiell – alla fakta och bilder
Allt nytt från Detroitsalongen: Ford GT, Chevrolet Volt och mycket mer

Snabb varvtid på Nürburgring tycker jag är viktigt för en ny bil.
163
222
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.