Taxi Stockholm köper in tio stycken Tesla Model S

Två Tesla Model S rullar nu som taxibilar i Stockholm och ytterligare åtta ska köpas in under 2015. Har du tur när du bokar din taxiresa kan det alltså bli en Tesla Model S som hämtar upp. Men Stockholm var inte först med Tesla Model S som taxi, Gävle Taxi fick sin första Tesla redan för ett halvår sedan.

Taxi Stockholm köper in tio stycken Tesla Model S
Taxi Stockholm har två Tesla Model S rullande och ytterligare åtta är på väg in som taxibilar.

En del taxiåkerier i Sverige har använt elbilen Nissan Leaf som taxibil. Men kort räckvidd och relativt lång uppladdningstid gör att Leaf bara lämpar sig för en viss typ av körningar.

Men en elektrisk taxibil med 50 mils räckvidd och 20–30 minuters snabbladdning är betydligt mera användbar och därför rullar det sedan några veckor två stycken Tesla Model S hos Taxi Stockholm.

"Taxi Stockholm ligger i framkant inom miljöutvecklingen och hållbara transporter inom taxibranschen och det är ett naturligt steg att använda den stora utmanaren i bilbranschen – Tesla," säger Carina Herly som är marknadschef på Taxi Stockholm. "Vi hoppas på att våra kunder kommer att uppskatta initiativet."

Det går inte att specialboka just Tesla Model S när man ska beställa sin taxiresa i Stockholmstrakten. Men med lite tur kan det bli en elektrisk taxiresa och chanserna utökas under året då Taxi Stockholm ska köpa in ytterligare åtta Tesla Model S.

Men Stockholmarna var inte först med Tesla. Redan i början på juni 2014 invigde Gävle Taxi sin första Tesla Model S. Schiphol-flygplatsen utanför Amsterdam har inte mindre än 167 Tesla Model S som taxibilar och de har en speciell programvara som begränsar topphastigheten till 130 km/h och inte medger full acceleration, vilket ger bättre räckvidd.

 

Missa inte denna läsning:

Tesla Model S – den perfekta polisbilen?

TEST: Tesla Model S - Varför finns andra bilar?

 

Taxi Stockholm Tesla Model S

Det går inte att specialboka just Tesla Model S som taxibil men med lite tur kan det bli en elektrisk resa och chanserna utökas under året då Taxi Stockholm ska köpa in ytterligare åtta Tesla Model S. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har åkt med Taxi Stockkholms Tesla Model S.
29
175