Duellen: Tesla Model S P85D möter Dodge Challenger SRT Hellcat

En bil med 700 hästar är snabb, inget tvivel om det. Men vilken bil är snabbast? I ena ringhörnan har vi den fyrhjulsdrivna elbilen Tesla Model S P85D med 700 hk, i den andra står Dodge Challenger SRT Hellcat med 717 hk. De två muskelbilarna gör upp på strippen och i den här typen av dragracingen är utgången aldrig given.

På pappret kan de här två bilmodellerna se rätt likvärdiga ut, så länge vi pratar om den klassiska kvartsmilen på dragstrippen. Elbilen Tesla Model S P85D har 700 hk och därtill fyrhjulsdrift. Dodge Challenger SRT Hellcat har kompressormatad V8 med 717 hk (707 hp) men "bara" bakhjulsdrift. Oddsen jämnas dock ut av att Teslan väger över 2,2 ton med det stora batteripaketet.

Innan du klickar på videon ovan är det dags att komma med en kvalificerad gissning – vilken bil är snabbast? Ska Teslans fyrhjulsdrift vara avgörande? Eller är det den lägre vikten på Challenger SRT Hellcat som är viktigast? Titta på filmen, sen kan du komma tillbaka hit igen.

Läs också: Svenska priser på Tesla med fyrhjulsdrift: "Den här bilen är helt galen"
Läs också: Tesla S P85D – ny, snabbare modell med fyrhjulsdrift

Som ni såg i filmen var föraren i Challenger SRT Hellcat lite het på gröten och när han gick på gasen igen försvann bakdäcken upp i rök. Har man en gång förlorat greppet är det svårt att få tillbaka och tidsförlusten blir stor.

Den här gången är Tesla Model S P85D snabbast och kör kvartsmilen på 11,683 sekunder med sluthastigheten 184,4 km/h. Med andra ord en oerhört snabb bil. Alla gatbilar som klarar kvartsmilen under tolv sekunder är ohyggligt snabba.

Läs också: Dodge Challenger SRT Hemi Hellcat får 717 hästkrafter
Läs också: 717-hästars Dodge Charger SRT Hellcat avtäckt!

Men ska vi vara riktigt ärliga räcker inte Teslan för att verkligen klå Dodge Challenger SRT Hellcat, vilket vi kan se i filmrutan nedtill. Med bättre förare bakom ratten klarar Challenger SRT Hellcat sina 402 meter på 11,2 sekunder med originaldäcken. Med klistriga sportradialdäck för strippen sjunker tiden till 10,8 sekunder, för övrigt första seriebyggda gatbilen i världen som kört under elva sekunder på strippen.

 

Missa inte denna läsning:

Tesla Model S P85D möter Ferrari 458 Italia – vilken bil är snabbast?

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gissade rätt, visste att Teslan skulle tvåla till Challengern!
235
45