Volvo: ”Vi ska bygga flera V60 och S60 Polestar – och kanske något mer”

Enligt Volvos chef för produktplanering, Lex Kerssemakers, har den första gruppen på 750 stycken Volvo V60 och S60 Polestar sålt slut. Men Polestar bygger fler bilar under 2015 för att möta efterfrågan. Lex Kerssemakers antyder också att det kan komma ännu effektstarkare Polestar-modeller i framtiden.

Volvo: ”Vi ska bygga flera V60 och S60 Polestar – och kanske något mer”

De som lyckades lägga en beställning på någon av de 750 exemplaren av Volvo S60 och V60 Polestar ska vara nöjda. Volvo ville ursprungligen inte "belasta" sina säljare med allt för många Polestarbilar och räknade med att 750 exemplar var ungefär lagom. Men de gick åt som smör i solsken.

Lex Kerssemakers, Volvos chef för produktplanering, erkänner i en intervju med tidningen Car & Driver att det felaktiga beslutet var hans:

"Jag ville inte att bilarna skulle bli stående hos handlarna, ifall det här inte skulle funka, för då blir de en belastning. Men Polestarbilarna såldes ut betydligt snabbare än vi väntat oss, därför har vi beslutat att bygga fler."

* Vi kör Volvo S60 och V60 Polestar: "Riktigt häftig!"

* PROV: Volvo V60/S60 Polestar eller BMW M3?

Enligt Car & Driver är det lite luddigt fortfarande hur många V60 och S60 Polestar som man tänker bygga, men de ska tillverkas under 2015.

Några större förändringar är inte planerade. Det innebär permanent fyrhjulsdrift från Haldex, en trimmad version av T6-motorn med 350 hk/500 Nm, sexstegad automatlåda, Öhlins-dämpare, Brembo-bromsar, aktivt sportavgassystem från Ferrita, med mera. 0–100 km/h går på 4,9 sekunder. Det är en sekund snabbare än S60 T6 AWD.

En Volvo V60 Polestar kostar 650.000 kronor, men den har en extremt välutrustad nivå som standard. Skulle man lasta in samma utrustning i en "vanlig" V60 T6 AWD skulle den kosta 550.270 kronor. Alla de komponenter extra som tillkommer i V60 Polestar är alltså att betrakta som "billiga".

* PROV: Volvos fyrcylindriga trippelturbomotor

* Volvo visar 450 hk stark High Performance Drive-E turbomotor

Enligt Lex Kerssemakers finns det goda möjligheter att fördjupa och utveckla samarbetet med Polestar i framtiden:

"Jag ser ett utökat samarbete i Polestar. Vi skulle till exempel gärna se vad de kan göra med vår High Performance Drive-E med trippelturbo. Det finns helt uppenbart utrymme för effektstarkare versioner högre upp i segmentet. Vi kommer att ha fler Polestar-modeller i framtiden, det ska bli en del av vårt modellutbud," avslutar Lex Kerssemakers.

 

Missa inte denna läsning:

Officiell: Här är nya Volvo S60 och V60 Polestar

Polestar planerar för hybriddrift och dieselmodeller

 

Lex Kerssemakers

Lex Kerssemakers vill ha ett utökat samarbete med Polestar och fler modeller.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Volvo V60 och S60 Polestar är en modell som jag mycket väl kunde tänka mig i garaget!
387
57