Volvo planerar superlyxig version av XC90 – premiär i Kina

Volvo planerar en superlyxig specialversion av nya XC90, skriver Autocar. Med bara fyra sittplatser ska bilen ge ett "lounge-intryck" och locka kinesiska köpare på bilsalongen i Shanghai.

Volvo planerar superlyxig version av XC90 – premiär i Kina
Såhär såg det ut när Volvo visade upp nya XC90 R-Design på Detroitsalongen. På bilmässan i Shanghai ryktas det nu om att Volvo ska visa upp en lyxversion – kanske med namnet Inscription.

Prisnivån för nya Volvo XC90 blir högre än för den utgående modellen, men trots det tror Volvo att det finns köpare som är beredda att lägga ännu mer pengar på en ny XC90. På den kinesiska marknaden planeras en superlyxig version, skriver Autocar.

Lyxversionen av Volvo XC90 kan få fyra säten istället för fem eller sju, vilket ska ge en "lounge-atmosfär". Många kinesiska lyxbilsköpare anställer en chaufför som står för körningen och då blir baksätet desto viktigare.

Intervju: "Volvo XC90 är i världsklass, vi slår knock på konkurrenterna"

"Gamla XC90 var tolv år gammal, nu pratar vi med en ny publik. Hittills har vi 6.000 förhandsbeställningar av XC90 och vi har inte ställt ut en enda bil för folk att provsitta eller provköra", säger Lex Kerssemakers, chef för produktstrategi på Volvo.

Den lyxiga specialversionen ska enligt uppgift visas upp på bilsalongen i Shanghai, som är en av få bilmässor där Volvo kommer delta även i fortsättningen.

"Vi har en tydlig strategi för den här bilen. Vi har ett välkänt och respekterat varumärke i XC90 och vi vill se hur långt vi kan ta det", säger Lex Kerssemakers till Autocar.

Läs också: Volvos tre Sverigepremiärer: XC90, V60 CC och V60 Polestar
Läs också: Zlatan tar emot sin Volvo XC90 av vd Håkan Samuelsson

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo gör rätt som höger prisnivån och satsar på lyx. Det är rätt väg att gå!
628
89