Den här Volvoföraren vet hur en fickparkering ska tas

Med en minst sagt aggressiv parkeringsstil ger sig den här Volvoföraren ut i trafiken. Men vi skulle kanske inte rekommendera att du provar den själv – inte ens om du har en gammal Volvo med enorma stötfångare!

Att fickparkera är inte alltid det lättaste, och att ta sig ur parkeringsrutan kan också kräva en del koncentration och tur. Men övning ger färdighet och bor du i stan fixar du förmodligen fickparkeringen på nolltid, och att köra ut igen blir en barnlek.

Det kan man inte riktigt säga om den här föraren i centrala Wien. Han har en gammal Volvo och filmas när han försöker ta sig ur parkeringsluckan genom att helt enkelt köra in i bilarna framför och bakom.

Läs också: Här åker Lamborghinin på stryk av super-Volvon

Den här metoden är förstås inget vi rekommenderar för någon, men till den här Volvoförarens försvar kan ändå sägas att han gör det med en av få bilmodeller där "krockkraften" tas upp av enorma stötfångare. Volvo och Saab hade ju under 1970-talet bilar med stora "underbett" vilket skulle minska krockvåldet.

Det var förmodligen inte det här som ingenjörerna hos Volvo och Saab hade i åtanke när de designade de stora stötfångarna...

Läs också: Volvokombin som vägrar ge upp på Ringen
Läs också: De 9 bästa räddningarna på Nürburgring

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är helt okej att snudda andra bilar när jag fickparkerar!
67
796