Mr Bean säljer sin McLaren F1 för 100 miljoner kronor

Skådespelaren Rowan Atkinson, mest känd för sin karaktär "Mr Bean", är en riktig bilnörd och dessutom förmögen nog att köpa det han vill ha. Den McLaren F1 som Rowan Atkinson köpte ny 1997 – och kraschade två gånger – är nu till salu. Pris? Behöver du fråga har du inte råd.

Mr Bean säljer sin McLaren F1 för 100 miljoner kronor

Rowan Atkinson köpte sin McLaren F1 1997 och han har använt den ordentligt, kört cirka 6.000 mil och kraschat bilen två gånger. Senaste gången, 2011, hamnade Rowan Atkinson i ett träd med sin McLaren F1 och han undkom med en axelskada i en olycka som kunde ha slutat mycket värre för hans egen del.

Försäkringsbolaget ägnade sig åt en lång värdering men beslöt sig slutligen för att trots allt reparera Atkinsons svårt skadade McLaren F1. Arbetet tog över ett år och har gått till historien som Storbritanniens dyraste bilreparation, 910.000 pund. Rowan Atkinson själv kommenterar det kära återseendet med att det känns som att äntligen få tillbaka sin favorittröja.

Men nu har Rowan Atkinson bestämt sig för att låta sin McLaren F1 gå vidare, en av de 106 som tillverkades mellan 1993–1998 (varav 64 var gatbilar). Försäljningsuppdraget har gått till "Taylor & Crawley", som uppenbarligen tänker försöka sätta ett nytt rekord för McLaren F1 med ett begärt pris på åtta miljoner pund, i runda slängar 100 miljoner kronor. Senaste toppnoteringen för en McLaren F1 var 2012 då en brittisk bilhandlare fick 37 miljoner kronor för sin vagn.

 

Missa inte denna läsning:

McLaren F1 såld för rekordpris

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

100 miljoner kronor tycker jag är ett helt korrekt pris för en McLaren F1.
42
277