Tesla Model S P85D i ”Insane Mode” – så upplevs det i verkligheten

Om några veckor börjar leveranserna i Sverige av Tesla Model S P85D, den fyrhjulsdrivna sedanraketen med 700 hk. Hur upplevs då P85D med "Insane-knappen" intryckt? I väntan på att de svenska ägarna rapporterar kan vi se den här video där en grupp intet ont anande amerikaner får prova på den massiva kraften. Bered dig på många leende och "WTF!"

Fyrhjulsdrift var efterlängtat till Tesla Model S men få hade väl väntat sig en "värsting" som P85D med sammanlagd systemeffekt på 700 hk (515 kW), fördelat på 477 hk (350 kW) bak och 224 hk (165 kW) fram.

Full effekt och snabbast acceleration blir det när föraren väljer "Insane-mode", då sprintar Tesla Model S P85D iväg 0–100 km/h på 3,4 sekunder. Snabbast i världen för en fyrdörrars sedanmodell och inte alls illa med tanke på att bilen har plats för sju och en vikt på strax över 2,2 ton.

De svenska leveranserna av Tesla Model S P85D ska inledas i februari och till dess kan vi få ett smakprov på accelerationen genom att titta på videon ovan. Det är kanalen "DragTimes" som bjudit med en blandad grupp av amerikaner som får känna på accelerationen. Det blir många "OMG" och "WTF", fast lite otäckt också när den äldre damen vid 1:10 ser ut att få en hjärtattack.

Läs också: Svenska priser på Tesla med fyrhjulsdrift: "Den här bilen är helt galen"
Läs också: Tesla S P85D – ny, snabbare modell med fyrhjulsdrift

Roligast är kanske tonåringen vid 2:45 in i videon som inte ens kan hålla fast i sin mobiltelefon. Coolast utan tvekan kvinnan på slutet som bara ser helnöjd ut och kommenterar "så här kan jag ha det hela dagen".

Återstår att se om vi får en liknande, svenskproducerad film på YouTube längre fram i vår när asfalten är torr igen. I filmen nedan visas i detalj de förbättringar som införts i senaste programuppdateringen, OS V6.1. Bilen kan bland annat göra en omkörning själv genom att man blinkar vänster samt mera detaljerat räkna ut hur långt man når.

 

Missa inte denna läsning:

Tesla Model S P85D möter Ferrari 458 Italia – vilken bil är snabbast?

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Noll till hundra på 3,4 sekunder är sjukt snabbt!
508
20