Volvo har byggt den första ”riktiga” XC90 idag

Onsdag 28 januari är den officiella produktionsstarten för Volvo XC90. Torslandafabriken i Göteborg bygger från och med nu "riktiga" XC90-bilar och det blir starten på en helt ny epok, dessutom inleds ett nytt skift som sysselsätter 1.300 anställda. Alla siffror pekar uppåt för Volvo Cars just nu och nya XC90 blir givetvis extra tändvätska för att kunna fortsätta försäljningsökningen.

Volvo har byggt den första ”riktiga” XC90 idag

Volvo Cars har just nu vind i seglen och alla siffror pekar uppåt. Endast den dåliga försäljningen i Nordamerika är ett bekymmer och just där hoppas man förstås extra mycket på nya Volvo XC90, som är mer eller mindre skräddarsydd för de amerikanska kunderna.

Onsdag 28 januari är den officiella startdagen för Volvo XC90. Torslandafabriken i Göteborg har avslutat förseriebilarna och ökar nu takten för att bygga "riktiga" XC90-bilar. För Volvo är det starten på en helt ny epok, då man för första gången bygger en modell som inte utvecklades med Ford som huvudägare. Volvo XC90 fick sin start på ett vitt papper, allt är nytt inklusive motorerna, något som är ganska unikt inom bilindustrin.

De som blickar tillbaka minns nog hur bank- och finanskrisen under hösten 2008 radikalt minskade efterfrågan på bilar och Volvo Cars drog då in det tredje skiftet. I december samma år fick 2.721 Volvoanställda lämna sina jobb som en del av ett stort sparpaket.

Läs också: Volvo XC90 – nu är den äntligen officiell
Läs också: Volvo XC90 T8 certifierad – CO2-utsläppet blir 59 g/km

För Torslanda är det också en viktig dag då man lämnar gamla sparpaketen bakom sig och återigen kör fabriken i tvåskift. Det andra skiftet följs i maj av ett tredje skift som behövs för att möta den förväntat höga efterfrågan av nya Volvo XC90.

Torslandaverken invigdes 1964 och firade alltså 50-årsjubileumet förra året. Då öppnades den nya tillbyggnaden "TA3" i Torslandaverken, en del av Volvo Cars satsning på SPA ("Scalable Product Architecture") som totalt omfattar investeringar på över 70 miljarder kronor.

Med ytterligare 24.000 kvadratmeter i TA3 ökar kapaciteten i Torslandaverken med 50 procent. Volvos långsiktiga mål är att nå en försäljning på 800.000 bilar per år, fördelat på Göteborg, Gent i Belgien och fabrikerna i Kina. XC90 följs nästa år av V90 (efterföljaren till V70) och S90 (efterföljaren till S80).

Med tre skift som arbetar dygnet runt utnyttjas kapaciteten till fullo i Torslandafabriken. Det tredje skiftet ger 1.300 nya arbetstillfällen och fabriken sysselsätter då 4.600 personer. I Torslandaverken produceras Volvo S60, S80, V60, V70, XC70 och nu även nya XC90.

Missa inte denna läsning:

Nya Volvo XC90 – projektledaren berättar allt om nya bilen

Listan med allt vi skrivit om Volvo XC90

 

• Missa inte film och många bilder nedan!

Läs också: Volvos City Safety blir samlingsnamnet för autobroms

Läs också: Nya Volvo XC90: Bättre skydd för avåkning

Läs också: Volvos nya motor provkörd: "Världens starkaste med fyra cylindrar"

Läs också: Livebilder: Nya Volvo XC90 R-design på Detroitsalongen

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Heja Volvo – det här året blir början på ett riktigt lyft för försäljningen!
919
69