Först att äga alla tre – McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari

Bilsamlaren Paul Bailey är först i världen med att äga "den heliga treenigheten", det vill säga vardera ett exemplar av supersportbilarna McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari. McLaren P1 har han ägt och kört flitigt i ett år, de två sista dyrgriparna levererades i helgen. Är du avundsjuk?

Först att äga alla tre – McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari

Redan på 500-talet före Kristus beskrev matematikern och filosofen Pythagoras talet tre som "fullkomligt". Gamle Pythagoras visste alltså redan för 2.500 år sedan att det fullkomliga tretalet stavas så här: McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari.

Blotta åsynen av en av dessa tre supersportbilar får de flesta av oss att hoppa till, om man nu skulle ha turen att se en av de ytterst få exemplaren. Porsche 918 Spyder är snart slutproducerad och ska tillverkas i lika många exemplar som modellnamnet, 918 exemplar. McLaren P1 är betydligt ovanligare, endast 375 bilar ska byggas, och Ferrari LaFerrari hamnar i mitten med sina 499 exemplar.

Bilsamlaren och affärsmannen Paul Bailey är den första i världen som lyckat samla hela den heliga treenigheten. Förra året fick han levererat bil nummer två av McLaren P1, vilket gjorde honom till den första britten som ägde en P1 (se mer i filmklippet nedan). Enligt Paul Bailey kunde det ungefär samtidigt ha stått en LaFerrari i garaget.

Läs också: McLaren P1 på Blocket – för 18,8 miljoner kronor
Läs också: En av Sveriges första LaFerrari – och den tillhör Per Gessle

"Jag har väntat på min LaFerrari i två år," berättar Paul Bailey för tidningen The Telegraph. "Jag blev erbjuden att köpa en av de fem första LaFerrari som skulle levereras till Storbritannien men de hade inte den personliga utrustning som jag ville ha. Istället beställde jag LaFerrarin precis som jag ville ha den och det var värt all väntan."

Förra helgen åkte Paul Bailey i sin McLaren P1 till en närbelägen Ferrarihandlare i Nottingham, där han tog emot sin LaFerrari. Hustrun Selena tog över P1:an och tillsammans åkte de 16 mil till Cambridge där en Porschehandlare lämnade över Pauls nya 918 Spyder. En bra dag, helt enkelt.

Det är ingen större risk att det blir något damm på varken Ferrarin eller Porsche. Paul Bailey är känd för att verkligen köra sina bilar och brukar bevista olika bilträffar och event. Under tiden som han har varit ägare till sin McLaren P1 har han sålt lotter för ett pund styck där vinnaren har fått en provtur i bilen. Lotteripengarna har gått oavkortat till välgörande ändamål och man uppskattar att Paul Bailey hittills dragit in 20.000 pund (en kvarts miljon kronor) med sina provturer.

Läs också: Alla 375 McLaren P1 är sålda – snittpris över 11 miljoner kronor
Läs också: Superbilsboom i Sverige – exklusiva bilar säljer som aldrig förr

Hur mycket pengar har Paul Bailey lagt på sin heliga treenighet? Porschen var "billigast" med ett pris på 780.000 pund i Storbritannien, McLaren P1 kostade 866.000 pund och den specialutrustade LaFerrari betingade ett pris på 1,2 miljoner pund. Ett sammanlagt pris på 2,85 miljoner pund, 35,8 miljoner kronor i dagens valutakurs. Undrar om Paul Bailey är en av de sex personer som beställt en Koenigsegg One:1?

 

Missa inte denna läsning:

McLaren P1 och LaFerrari sålde slut snabbare än Porsche 918

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Är inte ett dugg avundsjuk. Inte bitter alls. Nejdå. Inte det minsta...
186
226