Bygg elektrisk lådbil till barnen – komplett instruktionsfilm

Att bygga lådbil tillsammans är något av det roligaste som barn och föräldrar kan ägna sig åt. I den här video ges inspiration till att våga sig på en eldriven lådbil som ändå är relativt lätt och billig. Allt som behövs är en sladdlös borrmaskin, några brädbitar, en frisbee, snöre, fyra hjul och massor av buntband.

Lådbilsprojekt har en tendens att spåra ur. Den bilintresserade, tekniskt kunniga föräldern sätter igång ett bygge som sedan blir så fint att ungarna knappt får röra bilen. Det är bara att söka runt på YouTube för att hitta många exempel på detta. Eller titta längst ner på sidan.

Men varför inte göra precis tvärtom? "Keep it simple" som jänkarna säger och om man inte krånglar till det kan lådbilsbygget bli ett gemensamt projekt mellan föräldrar och barn.

Signaturen "Daddy Handy" har gjort två filmer som visar hur han med enkla verktyg och billiga komponenter byggt en elektrisk lådbil. Den övre filmen kan tjäna som inspiration, den undre går igenom alla detaljer mera noggrant. Förslagsvis tar man med surfbrädan ut i snickarboden.

Det mesta som behövs går nog att finna i en bygghandel, stolen kan man få fram genom att slakta en gammal trädgårdsstol i plast. De luftfyllda gummihjulen kan vara lite knepigare att hitta, men där rekommenderar vi Jula.se eller Bauhaus som har flera varianter.

Får ni blodad tand och barnet (barnen) inte är allt för små finns det alla möjligheter till fler roliga projekt tillsammans. På sajten Rull.se hittar vi elmotorer och färdiga satser för att bygga en snabbare lådbil, vilket givetvis kostar en slant extra. I det läget kan det vara idé att utgå från en riktig, begagnad gokart utan motor. Ytterligare en variant är att försöka hitta en elektrisk gräsklippare och plocka delar från den. Tänk på att det nästan alltid blir rätt dyrt att köpa nya batterier, om det skulle behövas.

 

Mer information och inspiration:

Spellista på YouTube för eldrivna lådbilar

 

Den här lådbilen skulle jag också kunna bygga!
137
12
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.