Tesla uppgraderar Model S P85D – blir ännu snabbare

När man trycker in knappen för "Insane Mode" i en Tesla Model S P85D frigörs alla 700 hästkrafterna och bilen sprintar iväg 0–100 km/h på 3,4 sekunder. Men Teslas grundare Elon Musk avslöjar nu att man hittat förbättringar i programvaran som gör P85D ännu snabbare, han berättar också att "Insane Mode" var en bieffekt av att man vill uppnå bra drivgrepp på snö.

I ett par av sina senaste twitterinlägg har Teslas grundare och vd Elon Musk berättat att ägarna till Model S P85D har en del trevligt att vänta sig vid nästa programuppdatering. Tydligen gick det att förbättra accelerationen i den fyrhjulsdrivna, effektstark Tesla Model S P85D och ägarna kan räkna med en 0–100 tid som förbättras med en tiondels sekund.

Accelerationen 0–60 mph anges till 3,2 sekund och för oss med 1–100 km/h blir det istället 3,3 sekund som är den officiella siffran för Tesla Model S P85D. Även Model S P85 kan räkna med nåt bättre acceleration.

Läs också: Svenska priser på Tesla med fyrhjulsdrift: "Den här bilen är helt galen"
Läs också: Tesla S P85D – ny, snabbare modell med fyrhjulsdrift

Elon Musk berättar också i sitt twitterinlägg att syftet med fyrhjulsdriften var att få "otroligt bra grepp på snö". Att man sedan också uppnådde "otrolig acceleration" (insane speed) var en ren bieffekt. Uppgraderingen sker automatiskt och borde ske inom kort. För de som vill se hur "Insane Mode" upplevs i Tesla Model S P85D kan vi rekommendera videon längst upp på sidan. Räkna med många OMG och WTF!

 

Missa inte denna läsning:

Tesla Model S P85D i "Insane Mode" – så upplevs det i verkligheten

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tesla Model S P85D är min drömbil. Vill ha!
145
42