Nevs kör igång biltillverkningen efter stoppet

Nevs har tillräckligt mycket pengar för att klara februari månad, och sätter nu igång produktionen av ett hundratal bilar i Trollhättan, uppger Sveriges Radio P4 Väst. Men det finns fortfarande flera frågetecken som måste klaras ut.

Nevs hankar sig fram från månad till månad och nu är finansieringen för februari klar.

Nevs är fortfarande i rekonstruktion men har fått till en lösning på de ekonomiska problemen: en stor fordonskoncern går in med finansiering. Problemet är att koncernen ännu inte tagit beslut om att förse Nevs med pengar under rekonstruktionstiden.

Därför har Nevs fått in pengar för att klara sig fram till dess "på flera olika sätt", skriver Sveriges Radio P4 Väst. Nu har Nevs pengar för att klara bland annat löneutbetalningar i februari, och för att bygga färdigt ett hundratal bilar av modellår 2014 som sedan ska säljas, uppger företagets vd Mattias Bergman för P4 Väst.

Men det finns fortfarande frågetecken kring Nevs, bland annat om företaget över huvud taget får använda varumärket Saab. Byggstarten för bilarna innebär inte heller att serieproduktionen är igång – det är bara ett hundratal bilar som ska byggas klart.

Läs också: Nevs ska storsatsa med fyra nya Saabmodeller
Provkörning: Eldrivna Saab 9-3: "Det här kan bli något stort"

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Goda nyheter – jag tror framtiden för Nevs är ljus!
1174
372