Bilförare avslöjad med hörlurar, mobiltelefon och bärbar dator i bilkö

Med både hörlurar, mobiltelefon och laptop sitter den här föraren i bilkö i sin Land Rover. En förbipasserande cyklist fångar allt på film – och nu ska polisen utreda bilföraren.

Flera länder har infört kampanjer för att få bilförare att sluta använda mobilen i bilen. Här i Sverige är det tillåtet så länge det inte påverkar bilkörningen alltför mycket. I Storbritannien är reglerna mycket hårdare – men det verkar inte den här bilföraren bry sig om.

I en bilkö i skotska Aberdeen blir han ikappkörd av en cyklist som filmar honom när han använder både hörlurar, laptop och mobiltelefon – samtidigt, medan han kör sin Land Rover Discovery.

När föraren ser att han filmas lägger han ned telefonen och kör vidare. Polisen ska nu utreda mannen för trafikbrott, skriver Press and Journal.

Läs också: De vill ha hårdare regler mot mobilen i bilen: "Inte acceptabelt"

Att filma bilförare som beter sig illa i trafiken har blivit en trend. Ett exempel är Youtubekontot VolvoDashcam som lägger ut farliga förare på svenska vägar, bland annat en Flygbuss som prejar en BMW X1.

"Jag ser inte mig själv som den perfekta föraren och även jag gör ibland misstag, och det brukar jag också visa i filmerna. Fel gör nog alla ibland, men jag skulle gärna se att medvetenheten och respekten för trafikreglerna och för varandra i trafiken ökar", sa personen bakom kontot i en intervju med auto motor & sport.

Läs också: Han filmar farliga bilförare: "Detta stör jag mig på i trafiken"
Läs också: Här blir BMW-föraren prejad av Flygbussen – tvingas stanna

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag brukar alltid stanna när jag ska använda mobilen i bilen.
63
144