Vi provkör Volvo XC90: "Väldigt mycket nytt!"

Just nu provkör Eric Lund nya Volvo XC90 i Barcelona. En detalj i hybridversionen av Volvo XC90, som heter T8, får honom att reagera: "Den kan låta som en dieselmotor."

Vi provkör Volvo XC90: "Väldigt mycket nytt!"
Volvo XC90 är rymlig och kupén är trevlig att vistas i – särskilt på kvällen, enligt Eric Lund. "Växelspaksknoppen från Orrefors är väldigt vacker", säger han.

Eric Lund skriver för TT Nyhetsbyrån och auto motor & sport.

De första provrapporterna av Volvos viktigaste modell på mycket länge börjar trilla in. Provkörningseventet pågår just nu i Barcelona. Vi har redan publicerat två provkörningar av Volvo XC90 och här kommer ytterligare en, från Eric Lund som skriver för TT Nyhetsbyrån och auto motor & sport.

Vad är det du kör egentligen?
"Jag har kört XC90 T8."

Och hur känns det?
"Det är mycket nytt att sätta sig in i! Som motorjournalist är man ju van vid det men här är det väldig mycket nytt att undersöka. Gränssnittet för infotainmentsystemet, hybriddrivlinan... Volvo har dock flaggat för att T8-bilarna inte är helt färdigutvecklade, detta är alltså förserieexemplar."

Hur är den att köra?
"När man gasar hårt märks det att det sitter en fyrcylindrig motor under huven, det låter fyrcylindrigt helt enkelt. När den står på tomgång låter den hårt, nästan som en diesel. Men å andra sidan kan den ju vara helt tyst också tack vare elmotorn."

"Kanske tycker jag att bilen rör sig en aning klumpigt över vissa ojämnheter. Alla bilar här har luftfjädring. Men detta är alltså förseriebilar och jag har heller inte kört jättemycket än. Annars känns den tight och fin att köra."

Läs allt om nya Volvo XC90 i auto motor & sport 5/2015, som finns att läsa på webben redan imorgon, 13 februari! I butik 19 februari.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror XC90 blir en solklar hit för Volvo.
542
43