Auto Express ger högsta betyget till Volvo XC90 – fem stjärnor

Brittiska Auto Express har publicerat en lyrisk recension av nya Volvo XC90. "Värd att vänta på, en av de bästa interiörer vi suttit i, snygg design, rymlig, bekväm, säker och tyst" är en del av de positiva omdömen som engelsmännen gödslar över nya XC90. Kan det vara så att Volvo skapat en ny storsäljare i England?

Den första omgången av motorjournalister har fått provköra nya Volvo XC90. Lanseringen i Calafell, utanför Barcelona i Spanien, rullar vidare och på nätet hittar vi nu allt fler artiklar om nya XC90.

Storbritannien är en av Volvos viktigaste marknader i Europa och tidigare har vi återgett hur Matt Prior på Autocar berömt nya Volvo XC90. Nu har även den andra stora biltidningen i Storbritannien, Auto Express, lagt ut sin recension av XC90 och man bjuder även på en video (se rutan längst upp).

Steve Fowler på Auto Express är lyrisk över XC90 och konstaterar i sin sammanfattning att väntan på den nya generationen har varit lång, men ändå värd sin tid då XC90 är en mycket bra bil. Volvo har inte "gått i fällan" och gjort en terrängbil eller en onödigt sportig suv, som några av konkurrenterna (läs Range Rover och BMW X5). Istället har Volvo skapat en trevlig bil som man kan njuta av i vardagen. Rymlig, komfortabel, effektiv, säker, förfinad och allmänt trevlig att köra – precis som många familjer vill ha sin suv. Om Volvos framtid ser ut som nya XC90, då är det en fantastisk framtid, skriver Steve Fowler.

Missa inte – Vi provkör Volvo XC90: "Väldigt mycket nytt!"

Auto Express delar ut högsta betyget till Volvo XC90, fem stjärnor av fem möjliga. Då ska man veta att tidningen tidigare gett fyra stjärnor till Audi Q7 (gamla), BMW X5 och Porsche Cayenne. En suv som däremot också fått fem stjärnor är Range Rover.

Steve Fowler på Auto Express gillar designen på nya XC90 men är mest imponerad av inredningen. "En av de bästa interiörer vi suttit i," skriver Steve Fowler i sin recension och berömmer bland annat pekskärmen. Ibland kan menyerna bli lite röriga, tycker Steve Fowler, men efter ett par timmar i bilen har man vant sig och allting känns självklart. Fowler berömmer också ljudanläggningen från Bowers & Wilkins och noterar roat att de svenska ingenjörerna programmerat pressbilarna till att börja spela Abba så fort man rör stereon.

Provkörning: Nya Volvo XC90 känns säker och pålitlig
Unik provkörning: Nya Volvo XC90 imponerar

Nya Volvo XC90 börjar vid 45.550 pund i Storbritannien och är redan i basutförandet hyggligt välutrustad, ett konkurrenskraftigt pris anser Steve Fowler på Auto Express.

Säkerhetsnivån är förstås på topp, det är ju trots allt en Volvo konstaterar Steve Fowler, och verkar hålla med påståendet att det här är marknadens säkraste suv. Låter som om Volvo byggt en storsäljare i Storbritannien, eller vad tror ni läsare?

 

Missa inte denna läsning:

Volvo XC90 – här är betygen från de internationella tidningarna

Läs också: Vi provkör Volvo XC90: "Väldigt mycket nytt!"

 

 

Ännu mer läsning om XC90:

• Provkörd: Världens starkaste Volvomotor med fyra cylindrar
• Volvo XC90 T8 certifierad – CO2-utsläppet blir 59 g/km
• Nya Volvo XC90 testas av konsumenter för första gången
• Nya Volvo XC90 – projektledaren berättar allt om nya bilen
• Livebilder: Nya Volvo XC90 R-design på Detroitsalongen

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror att Volvo skapat en riktig storsäljare med nya XC90!
726
55