Nytt problem vid superladdarna retar upp Teslaägare

Teslaägarna ska ladda sin bil i en superladdare – men platserna är upptagna av vanliga bilar med förbränningsmotor. Så kallad "ICE-ing" är ett växande problem.

Teslas superladdare ockuperas inte alltid av Teslabilar. Bilister som ställer sina diesel- och bensinbilar vid superladdarna är ett växande problem.

Tesla har gjort ett stort nummer av superladdarna, där ägarna kan snabbladda sina bilar, och som nu finns på flera ställen i Sverige. Men i flera länder har ett nytt problem uppstått vid Supercharger-stationerna, skriver Tesla Club Sweden.

Laddplatserna är ibland ockuperade av vanliga bilar med förbränningsmotor. I vissa fall står bilarna där för att ägarna inte insett att parkeringsplatsen är till för elbilar, men i en del fall ställer sig bilägarna där medvetet, som en slags protest mot elbilsrörelsen.

Problemet kallas ICE-ing, där bokstäverna står för Internal Combustion Engine, alltså förbränningsmotor. Det finns en särskild skylt som visar att parkeringsplatsen är reserverad för laddande elbilar, men den används inte på någon av de svenska laddplatserna, uppger Tesla Club Sweden.

Läs också: BMW i5 blir en direkt utmanare till Tesla Model S
Läs också: Så upplevs Teslas "Insane Mode" i verkligheten

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att parkera min bil med förbränningsmotor på en elbilsplats för att protestera.
75
1004