Volvo XC60 är Europas näst mest sålda kompaktsuv

Trots att den är sju år gammal är det Volvo XC60 som ökar mest i kompaktsuvsegmentet i Europa. D4-motorn lockar nya kunder vilket gör att Volvo nu knappar in på konkurrenterna.

Volvo XC60 är Europas näst mest sålda kompaktsuv
D4-motorn står nu för 36 procent av alla sålda XC60 i Europa, uppger en talesperson för Volvo till branschtidningen Automotive News.

Att suvsegmentet växer explosionsartat är ingen hemlighet – för första gången förväntas fler än en halv miljon kompaktsuvar och crossoverbilar säljas på den europeiska marknaden i år.

Under 2014 var det Volvo XC60 som ökade allra mest. Den blev Europas näst mest sålda bil i segmentet, en ökning med 35 procent, från sjätte plats 2013. Volvo sålde 62.650 exemplar av XC60.

Det är framför allt den nya D4-motorn som står för ökningen. Med framhjulsdrift och manuell låda blir det officiella koldioxidutsläppet 117 gram per kilometer, vilket gör att den klarar sig under miljöbilsgränsen i flera länder.

På första plats kommer Audi Q3 med 76.078 exemplar, en ökning med tre procent jämfört med 2013. Hela listan med de tio bäst säljande kompaktsuvarna i Europa hittar du här intill.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer hellre en Volvosuv än en Audisuv.
694
119