Är detta Audis nya superkombi?

Audi ska visa upp en shooting brake-version av konceptbilen Prologue, som bjuder på en förhandstitt på nästa generation Audimodeller. Här kan vi visa illustrationer på hur Prologue Avant Concept kommer se ut.
Annons

Audi Prologue – kommande A9 visar ny design
Audi Prologue Avant ska premiärvisas i Genève

Det bjuds på mycket nytt i Audimontern på bilsalongen i Genève, som snart drar igång. Det ryktas om att en helt ny generation R8 ska visas upp, och nyligen fick vi också se skisser på konceptbilen Prologue Avant, som ska premiärvisas på Genèvesalongen.

Här kan vi visa illustrationer på hur den färdiga bilen skulle kunna se ut. Det handlar alltså om en stor och lyxig shooting brake-modell i stil med Mercedes CLS. hög midjelinje och låg taklinje ska ge ett exklusivt och sportigt intryck.

Är detta Audis nya superkombi?
Bakpartiet har en ny karaktär jämfört med dagens Audimodeller – vad tycks?

Exakt vad som ska finnas under huven på Audi Prologue Avant Concept är oklart, men förmodligen är det samma drivlina som i coupéversionen som visades upp på Los Angeles-salongen: en turboladdad V8-motor på 4,0 liter, 605 hästar och 700 Nm (750 Nm med overboostfunktion).

De båda Audi Prologue-modellerna visar vad vi kan förvänta oss designmässigt från Audi framöver. Första modellen som hämtar designinspiration från Prologue blir nya A8 som lanseras 2016, men senare kan också A6 Avant och en kommande shooting brake-version av A7 få designdetaljer från Prologue Avant Concept.

Illustrationer: Schulte Design

"En Audi får aldrig vara långtråkig – den måste ha karaktär"
Audi visar RS 5 TDI med stark dieselmotor och elektrisk turbo
Annons
Annons
Rulla till toppen