Sladdar i snön, krockar och slungas ut ur bilen – överlever!

Hur mycket tur kan man ha? Den här föraren får sladd i snön, krockar med en annan bil och fortsätter in i en betongbarriär. Eftersom föraren inte har bilbälte på sig slungas han ut ur bilen och hamnar på motorvägen. Ändå kan han resa sig och gå iväg – snacka om änglavakt.

Edward Wallace, 26 år, borde gå och köpa en lott. Han verkar nämligen ha mer tur än de flesta, vilket ni kan se i filmen ovan. Änglavakt är bara förnamnet.

Uppe i vänstra hörnet på filmen kan man se att Edward Wallace uppenbarligen överskattar väggreppet i snön, får sladd med sin Ford Explorer och krockar med en Ford Crown Victoria. Wallace suv studsar iväg in i en betongbarriär och någonstans på vägen slungas Wallace ut ur bilen då han inte använder bilbälte.

Edward Wallace blir sittande på motorvägen men har sinnesnärvaro nog att resa sig och gå bort mot vägkanten. Polisen uppskattar att olyckan skedde vid en hastighet över 110 km/h. Enligt NY Daily klarade sig både Wallace och den andra föraren med mindre skador och har kunnat lämna sjukhuset.

Andelen obältade förare och passagerare i USA är betydligt högre än i Sverige. Det leder till många dödsfall och bland barn som dött i trafikolyckor har mer än en tredjedel inte haft bilbälte på sig, vilket sannolikt kunnat rädda deras liv om det suttit på.

De senaste åren har dock andelen bältade förare förbättrats, 2012 var man uppe i 86 procent i USA vilket historiskt sett är en stor förbättring. Men bland lastbilsförare i USA är det fortfarande bara drygt hälften som använder bilbälte.

 

Missa inte denna läsning:

Reklamchock: kör för fort – dödar hel dagisklass

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag skulle tro att han använder bilbältet i fortsättningen...
32
48