Nya Audi R8 V10 – äntligen film och motorljud

Igår bjöd Audi på de första bilderna av nya R8, andra generationen. Men idag kan vi äntligen få se nya Audi R8 på film och få höra den härliga V10-motorn, en av de sista mäktiga sugmotorerna i det här segmentet.

För att vara helt ärlig var det ingen vidare kvalitet på Audis bilder av nya R8, andra generationen, som kom igår. Fotona är så kraftigt retuscherade att de mer liknar datorillustrationer, spänsten och livekänslan har gått helt förlorad.

Därför ser vi förstås fram emot nästa vecka då Genèvesalongen slår upp sina portar, då kan vi titta och känna på nya Audi R8 på riktigt. Vad vi vet är att Audi bantat bort 50 kilo på andra generationen R8. V10-motorn på 5,2 liter ska erbjudas i två effektnivåer, 540 hästkrafter och 540 Nm eller 610 hästkrafter och 560 Nm i "R8 V10 Plus".

Filmen ovan är den första officiella filmen från Audi och här kan vi på ett bättre sätt se hur nya R8 ser ut. Om inte Audi tramsat så mycket med pålagd, onödig musik hade vi hört mer av den underbara V10-motorn. Men som tur är kan vi vända oss till våra brittiska kollegor på Auto Express – se filmen nedan – och verkligen njuta av välljudet i Audi R8 V10 Plus. I den nedre filmen hör man också hur blixtsnabb den sjustegade dubbelkopplingslådan är.

 

Missa inte denna läsning:

Audi R8 behåller V10-motorn – men manuella lådan försvinner

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag är väldigt glad att Audi behöll V10-motorn som ett alternativ i R8!
198
13