Årets Genèvesalong – intressantare än på länge

Alrik smyger omkring på Genèvesalongen som ännu inte har öppnat. Många intressanta bilar väntar under skynkena, vissa har redan avslöjat sig. Och temat är mer spännande än någonsin.
Annons

Lukten av bränt trä slår emot mig när jag kommer till Mercedes. Nylagt trägolv.

Hos Hyundai mörklägger man så mycket man orkar, innanför de svarta gardinerna finns ett gäng nya modeller – men ingenting som kan välta en kiosk skulle jag tro. Jo, jag kikade in…

Aston Martin har också gömt sina bilar och där fick jag en glimt av någonting med en väldigt snygg lack, klassiskt sportbilsmaner.

Volvo har allting fixat och färdigt, där kollar man PA-utrustningen men en bil som står där intresserar mig lite extra. En V60 D5 Twin Engine. Måste vara en dieselhybrid med den nya VEA-motorn. Det blir spännande att se prislappen. Presskonferens klockan 10.00 i morgon. Jag är där.

Qoros har en liten suv på gång och där genrepar man presskonferensen, medan grannen Rolls-Royce har allt under kontroll i sin monter, med bilar som ser rätt elaka ut med sina små strålkastare.

Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Vill ha en Defender!

Land Rover går mot trenden och har en avskedsföreställning med den kanske saltaste bilen här – Defender. Både kort och lång och med retromintgrönt. Varför vill jag ha en sådan?

För övrigt är det väldigt mycket elektricitet här. Hos Porsche snurrar en reklamfilm som sägs att ”Framtiden för sportbilar är elektrisk”. Och att ”Hästkrafter ska vara intelligenta”. Man slår på trumman för både Panamera och Cayenne som finns som laddhybrider – först i sina respektive klasser. Men när kommer den första 911:an med el? Det ska jag fråga Mr. Walliser, som jag ska träffa 09.00 i morgon.

Audi ska jag också besöka, och där har man en eldriven R8! Blir en spännande intervju.

Min favorit från i fjol var elbilen Quant, med batterier som fylls på med ny laddad vätska. I år har man vuxit ur sin nybörjarmonter och är en stor ”spelare”, med en riktigt vräkig monter. Men Nuzzio såg jag inte till, en mångsysslande musiker/pilot och ”grön uppfinnare”. Däremot stod det en mindre bil där, en Quantino, om jag inte läste fel.

Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Förra årets favorit på Genèvesalongen var Quant, i år ska de visa en ny modell.

I VW:s gigantiska monter hade chefen Winterkorn ett följe med sig under en inspektionsrunda. Många med blå skoskydd, för att inte smutsa ner golvet. Med tanke på att Passat fick titeln ”Årets bil” borde det ha varit muntra miner, men det såg väldigt bistert ut. Släpp loss lite!

Fordmontern är även den stor, och chefer och anställda har nog väldigt kul, för montern är fortfarande tom på bilar…

Hos Koenigsegg putsar man på sina bilar och nya Regera står gömd bakom tunna väggar. Väldigt frestande att ta en bild, men den som väntar på något fantastiskt väntar inte för länge. Men jag träffade Christian von Koenigsegg tidigare idag och fick ett snack, titta på det här.

I kväll besöker jag Honda för att lära mig hur motorsport kan driva ett varumärke framåt. Bra med lite bränsle inför morgondagen och ”rundaborsintervjun” med Volvos Håkan Samuelsson.

Årets Genèvesalong kommer att bli riktigt bra, som vanligt. Det mest talande är att sportbilar och elektricitet är det nya svarta.

Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Och Peugeot har gjort en suv som ser ut som en tanks. Bilkriget är igång!
Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Mässans förmodligen fulaste sportbil kommer från Radical. Titta på den här Kalle-Anka-designen!
Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Nya ”V60 D5 Twin Engine Special Edition” är en specialmodell. Klicka på bilden för att läsa mer.
Årets Genèvesalong – intressantare än på länge
Annons
Annons
Rulla till toppen