VW Passat är Årets Bil 2015

De sju finalisterna i Årets Bil har nu gjort upp om titeln. Och precis som auto motor & sports läsare trodde tog VW Passat hand om segern. Passat var en favorit även bland testlaget, då den nyligen stod som klar vinnare i vårt stora kombitest.

Juryn till Årets Bil tog fram sju finalister och av dessa sju har nu vinnaren korats. (Måndagen den 2 mars, i samband med bilsalongen i Genève. 

Som väntat, i alla fall enligt auto motor & sports läsare och testlag, tog VW Passat hem titeln.
Nedan kan du läsa mer om de sju finalisterna, presenterade i den ordning de fick sin placering. 

Så här röstade ams-läsarna: 
Volkswagen Passat: 27%
BMW 2-serie Active Tourer: 21%
Mercedes C-klass: 18%
Citroën C4 Cactus: 15%
Ford Mondeo: 8%
Renault Twingo: 7%
Nissan Qashqai: 4%
De sju finalisterna – presenterade i den ordning de placerade sig i Årets bil 2015

Vinnare av Årets Bil 2015:
Volkswagen Passat
stod som klar vinnare när vi testade den utan några större svagheter. Komforten, körglädjen, kvalitetskänslan och säkerheten är bättre än i föregångaren utan att priset drar iväg alltför mycket. Känns lyxigare än förut och finns också med starkare motorer.

Silver. Citroën C4 Cactus ska vara enkel och billig, ungefär som en "modern 2CV". Citroën går tillbaka till rötterna med flera smarta detaljer, bland annat Airbumps på sidorna som står emot dörruppslag.

Brons. Mercedes C-klass följer designspråket som etablerades med S-klass: borta är de kantiga linjerna till förmån för böljande former. Mysig interiör och hög komfort, men priset gör den inte tillgänglig för alla precis.

4:a. Ford Mondeo har tidigare hyllats för sin körglädje i mellanklassen. Senaste generationen är lite mer nedtonad, enligt testlaget, men fortfarande fin att köra. Nytt infotainmentsystem och krockkuddar i bältet.

5:a. Nissan Qashqai blev en försäljningssuccé i hela Europa och nu följs den upp med en helt ny modell. Små suvar som inte nödvändigtvis behöver ha fyrhjulsdrift säljer som aldrig förr. 

6:a. BMW 2-serie Active Tourer är en framhjulsdriven familjebuss, och det är vanligtvis inget som brukar förknippas med just BMW. Finns med trecylindriga motorer från Mini.

7:a. Renault Twingo är nyskapande i lilla småbilsklassen: den bjuder på bakhjulsdrift och svansmotor. Det ska enligt Renault ge bättre innerutrymmen och mindre svängradie. Tyvärr kommer den inte till Sverige.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Årets Bil är en viktig tävling.
60
263