Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce – äntligen officiell

UPPDATERAD! Nu har vi fått de första bilderna och faktauppgifterna på nya Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce. Toppeffekten i V12:an är höjd till 750 hk, vikten har bantats med 50 kilo och vi vet att det första exemplaret av Aventador SV är öronmärkt till en svensk kund.

De första bilderna och faktauppgifterna om Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce – förkortat till SV, kort och gott – har halkat ut på nätet. Som namnet förpliktigar har vikten på Aventador SV bantats med 50 kilo och ett aerodynamikpaket ser till att göra designen mera dramatisk, samtidigt som downforce har ökat. Bakvingen är justerbar i tre vinklar.

Den mäktiga V12-motorn på 6,5 liter har fått toppeffekten höjd till 750 hk och 690 Nm (vid 5.500 rpm) med hjälp av ett mera friflödande avgassystem och annorlunda inställning av de variabla kamaxlarna. Rödmarkeringen börjar vid 8.500 rpm. Tidigare, högsta toppeffekt var 720 hk i jubileumsmodellen "Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition".

Chassimässigt är nya Aventador SV ännu sportigare och de adaptiva stötdämparna, "Magnetorheological Suspension", har en tuffare inställning. Fram hittar vi mattsvarta 20-tumsfälgar och bak är dimensionen 21 tum, centrummutter är standard. Keramiska bromsskivor är standard på Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce.

Accelerationen 0–100 km/h ska gå på 2,8 sekunder för Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce och topphastigheten anges till 347 km/h. Karaktären på bilen kan ändras i tre lägen med "Drive Select system": Strada (landsväg), Sport (sportigt) and Corsa (full attack på bana). Det som ändras är trottelrespons, stötdämparnas hårdhet, diffbromsens ingrepp, växlingarnas snabbhet samt servoverkan i styrningen. 

Produktionen av nya Lamborghini Aventador LP750-4 SV börjar senare i vår och vi vet att det allra första exemplaret, "nummer 001", är öronmärkt till en svensk kund.

 

Missa inte denna läsning:

Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag har nyss fått en ny favorit – Aventador SV!
175
65